Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 7 hónapja

Készül a német munkahelyi stresszrendelet

A folyamatos elérhetőség állandó stresszt jelent és kiégés szindrómát okoz, amiért egyre többen és egyre gyakrabban kérnek betegszabadságot. Andrea Nahles német munkaügyi miniszter szerint ideje kidolgozni egy stressz-ellenes rendeletet, amelynek a segítségével megakadályozható, hogy a dolgozók ne legyenek állandóan pszichikailag túlterhelve.

images


A politikus kiemelte, hogy egyértelműen összefüggés mutatható ki az állandó elérhetőség és a pszichikai megbetegedések növekvő száma között. Mindezt már a munkaadók is felismerték, ennek ellenére a jelenség jogi szempontból komoly kihívást jelent. Nahles megbízta a Szövetségi Munkavédelmi és Munkaegészségügyi Intézetet egy megfelelő rendelet kidolgozásával.

Sigmar Gabriel, a német szociáldemokrata párt (SPD) vezetője úgy vélte, hogy a témával elsősorban a munkaadóknak és a szakszervezeteknek kellene foglalkozniuk, nem pedig a törvényhozóknak. A Német Nyugdíjbiztosítási Szövetség adatai alapján tavaly 66 441 munkavállaló kérte a korengedményes nyugdíjazását pszichikai megbetegedés miatt. Ez 732-vel több mint 2012-ben és 19 351 emberrel több mint 2005-ben - írja a www.sg.hu portál.


2014. szeptember 2.

Follow hrportal_hu on Twitter