Megjelent: 1 éve

Kevéssé figyelnek a kis cégek a munkabiztonságra

Két magyar vállalat, a Magyar Posta Zrt. és a Chinoin Zrt. is bejutott a döntőbe azon a megmérettetésen, amelyen hétfőn hirdetett eredményt az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség. A tíz díjazott közé viszont egyik magyar cég sem került be a Helyes gyakorlat díj elnevezésű versenyen.

A kkv-k kevéssé figyelnek erre


"A megfelelő munkahelyi egészségre és biztonságra vonatkozó szabályozás előnyeit sok európai vállalat még ma sem ismeri fel. Különösen igaz ez sok mikro-, kis- és középvállalkozásra" - mondta Christa Sedlatschek, az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség igazgatója.
Az ügynökség közleménye szerint az idei díjazottakkal szemben elvárás volt, hogy a cégvezetők és beosztottaik is aktívan részt vegyenek a munkahelyi biztonságot növelő és egészségmegóvó programokban. A nyertesek között van egészségügyi, kiskereskedelmi és mezőgazdasági vállalat is - tudatta a bilbaói uniós ügynökség.


2013. április 30.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter