Megjelent: 1 éve

Kirúgná a betegeskedőket a cégvezetők egy része

Úgy tűnik, a német cégvezetők egy részéből hiányzik az empátia, csak a profit érdekli őket, a dolgozó egészsége nem. Egyharmaduk nem küldené haza betegen érkező dolgozóját, 17 százalék szerint pedig a gyakran beteg alkalmazottaktól meg kell válni - derül ki 400 döntéshozó körében végzett felmérésből.

A LAB & Company és a coburgi főiskola felmérésében az egyik kérdés így hangzott. "Csapatával egy fontos projekten dolgozik. Egyik kollégája lázasan, megfázva megjelenik a munkahelyen. Mit csinál ön?" A válaszadók kétharmada azt a lehetőséget jelölte be, hogy azonnal hazaküldi / üzemorvoshoz küldi. 26 százalék azonban otthoni munkát szervezne neki.


A vezetők a saját egészségükkel sem kíméletesek. Ha ők lennének betegek és fontos projekt zajlana, 58 százalék bejönne a munkahelyre, 29 százalék otthonról dolgozna.


Az irodai jelenlét a karrier kulcsa


"Az irodai jelenlét fontos mércéje a teljesítménynek és a karrierépítésnek, még akkor is, ha az egészség forog kockán" - jegyezte meg az eredményeket magyarázva Eberhard Nöfer, a coburgi főiskola professzora. Erre rímel, hogy a válaszadók 63 százaléka szerint cégüknél azok kapnak nagyobb eséllyel kinevezést, akik a legtöbb időt töltik az irodában.


Klaus Aden a LAB & Company ügyvezetője hozzátette, a végső számlát majd a társadalom fizeti. Ha egyre nagyobb teret nyer "a munkateljesítmény fontosabb, mint az egészség" felfogás, akkor több lesz a korai nyugdíjazás és a teljesítménycsökkenés.


Kirúgással csökkenthető a táppénzes napok száma


A vezetőket arról is kérdezték, hogyan lehetne csökkenteni a táppénzen töltött napok számát. 81 százalék szerint tudatos egészségmegőrző programokkal, 72 százalék a munkahelyi légkör javítását említette. 17 százalék szerint a gyakran beteg munkatársakat ki kell rúgni, 9 százalék pedig prémiumot adna azoknak, akik a legkevesebb napot töltik betegen otthon.


2012. december 17.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter