Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 7 hónapja

Kirúgná a betegeskedőket a cégvezetők egy része

Úgy tűnik, a német cégvezetők egy részéből hiányzik az empátia, csak a profit érdekli őket, a dolgozó egészsége nem. Egyharmaduk nem küldené haza betegen érkező dolgozóját, 17 százalék szerint pedig a gyakran beteg alkalmazottaktól meg kell válni - derül ki 400 döntéshozó körében végzett felmérésből.

A LAB & Company és a coburgi főiskola felmérésében az egyik kérdés így hangzott. "Csapatával egy fontos projekten dolgozik. Egyik kollégája lázasan, megfázva megjelenik a munkahelyen. Mit csinál ön?" A válaszadók kétharmada azt a lehetőséget jelölte be, hogy azonnal hazaküldi / üzemorvoshoz küldi. 26 százalék azonban otthoni munkát szervezne neki.


A vezetők a saját egészségükkel sem kíméletesek. Ha ők lennének betegek és fontos projekt zajlana, 58 százalék bejönne a munkahelyre, 29 százalék otthonról dolgozna.


Az irodai jelenlét a karrier kulcsa


"Az irodai jelenlét fontos mércéje a teljesítménynek és a karrierépítésnek, még akkor is, ha az egészség forog kockán" - jegyezte meg az eredményeket magyarázva Eberhard Nöfer, a coburgi főiskola professzora. Erre rímel, hogy a válaszadók 63 százaléka szerint cégüknél azok kapnak nagyobb eséllyel kinevezést, akik a legtöbb időt töltik az irodában.


Klaus Aden a LAB & Company ügyvezetője hozzátette, a végső számlát majd a társadalom fizeti. Ha egyre nagyobb teret nyer "a munkateljesítmény fontosabb, mint az egészség" felfogás, akkor több lesz a korai nyugdíjazás és a teljesítménycsökkenés.


Kirúgással csökkenthető a táppénzes napok száma


A vezetőket arról is kérdezték, hogyan lehetne csökkenteni a táppénzen töltött napok számát. 81 százalék szerint tudatos egészségmegőrző programokkal, 72 százalék a munkahelyi légkör javítását említette. 17 százalék szerint a gyakran beteg munkatársakat ki kell rúgni, 9 százalék pedig prémiumot adna azoknak, akik a legkevesebb napot töltik betegen otthon.


2012. december 17.

Follow hrportal_hu on Twitter

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár