Megjelent: 4 éve

Körvonalózik az új munka törvénykönyv

Megmaradna a védett kor intézménye, nem szigorítanák a szabadságolás rendszerét, az apáknak öt nap fizetett pótszabadság járna - a Nemzetgazdasági Minisztérium ezekben a kérdésekben módosítana az új Munka törvénykönyvének tervezetén, miután egyeztetett a szakszervezetekkel – írja az origo.hu.

Megmarad a védett kor intézménye, és az - egyelőre még nem kormányálláspontot, hanem az NGM javaslatát tükröző - tervezet mostani állapota szerint egyes esetekben erősebb védettséget is jelent majd, mint a most hatályos jogszabály - állította Czomba Sándor, részleteket nem említve.


Hét nap vehető ki munkavállalói kérésre


A felek megegyeztek arról, hogy a személyiségi jogok védelmében a munkavállalók ellenőrzése csak a munkaviszonnyal összefüggő tevékenységre irányulhat. A szabadságolás rendszere (húsz nap alap- és tíz nap pótszabadság) érdemben nem módosulna, a munkavállalók ugyanakkor az eddigi öt helyett hét napot vehetnének ki az általuk megjelölt időpontban. Változás lenne, hogy igény esetén egybefüggően nem két hetet, hanem tíz munkanapot köteles a munkaadó kiadni. A versenyszférában is kötelező lehet a gyesről visszatérő kismamát részmunkaidőben foglalkoztatni, és az új javaslat gyereke születése után az apa számára 5 nap fizetett pótszabadságot biztosít.


Próbaidő: nem akarnak változást


Lesz lehetőség arra, hogy munkaadó a túlmunkáért szabadságot adjon (akár a következő évre áthúzódóan is), bár az államtitkár megjegyezte, nem valószínű, hogy ezzel gyakran élnének a cégek, hiszen így ötven- helyett lényegében százszázalékos pótlékot kell adniuk a túlmunkáért.


A próbaidő esetében marad a jelenleg hatályos - valamivel több mint egy hónappal ezelőtt bevezetett - szabály, mely szerint alapesetben harminc nap, munkaszerződésben rögzítve három hónap, kollektív szerződésben pedig hat hónap lehet a próbaidő.


Czomba Sándor azt mondta, több olyan kérdés van, amelyben megállapodás még nem született, de közeledtek az álláspontok. Így a munkavállalók képviselői elfogadták, hogy a gondatlan károkozás miatti kártérítés maximális összege nagyobb lesz, mint az eddig érvényes kétheti munkabér, és a túlmunka kollektív szerződés nélküli, kétszáz órás felső határa is elmozdul majd fölfelé.


Az éjszakai műszakpótlék maradna


Változtatni akar az NGM az indokolatlannak tartott délutáni műszakpótlékon, az éjszakai viszont megmaradna. Czomba azt mondta, ezzel együtt "nem cél a jövedelem csökkentése", egyéb eszközökkel annak mértéke fenntartható lehet, de hogy mik lehetnek ezek arról nem beszélt. Megszűnne az a helyzet is, hogy a távolléti díj egyes esetekben magasabb, mint a munkával töltött időért járó juttatás.


Az [origo] kérdésére Czomba Sándor azt mondta, a jövő héten az érdemi tárgyalások lezárulhatnak, a következő hetekben már a törvénytervezet közigazgatási egyeztetése következhet, mielőtt a kormány elé kerül.


2011. szeptember 16.

  • 2022.08.29Mit tegyél, hogy tőled vásároljanak? Értékesítése mindig szükség van; nem csak akkor, ha a cégnek jól megy, de akkor is, amikor nehéz időszak következik. Részletek Jegyek
  • 2022.09.16HR és Munkajog modul I.: A munkaviszony keletkezése / Beléptetés Kettő az egyben: egyszerre HR és munkajogi megközelítésben: a munkaszerződés, általános magatartási követelmények, adatvédelem és más, fontos témák neves oktatóktól, mint Berke Gyula, Bankó Zoltán. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook