EU  Luxemburg  GDP 
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 8 hónapja

Luxemburg a leggazdagabb EU-tagország

Az egy főre vetített bruttó hazai termék (GDP) alapján az EU 28 tagállama közül 2012-ben messze Luxemburg volt a leggazdagabb, eredménye két és félszer haladja meg az uniós átlagot − jelentette az Eurostat, az EU statisztikai hivatala - írja a napi.hu.

A félmillió lakosú nagyhercegség sokat profitál a szomszédos országokkal közös határok közelében élő “vendégmunkásokból", így a belga, német és francia ingázókból. A rangsorban a továbbiak Ausztria és Írország, amelyek az átlagnál 30, ill. 29 százalékkal állnak jobban. Hetedik helyen áll az EU legnagyobb gazdasága, Németország, 23 százalékkal haladja meg az átlagot. Jelentősen hátrébb húzódnak meg a “válságországok", Spanyolország, Portugália és Görögország, ezek 4, 24,és 25 százalékkal maradnak el az átlagtól.


Magyarország a 23. helyen


A rangsor végén kullog Románia és Bulgária, ahol az egy főre jutó GDP az uniós átlag felét sem éri el. Magyarország hátulról ötödikként szintén a leszakadók táborában van, az uniós átlag 67 százalékán áll, vagyis 2011-hez képest változatlan, 2010-hez képest pedig egy százalékot javított, a fogyasztás alapján az átlagnak csak 63 százalékát éri el. Őt követi Lettország (64), amely 2010-hez képest 9 százalékot jött fel, és Horvátország (62).


2013. december 16.

Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
December 31-ig működik a Monster.hu állásportál

Budapest, 2018. szeptember 3. - A Monster Magyarország Kft. tulajdonosa, a finnországi  székhelyű Alma Career Oy üzleti és stratégiai okokból a magyar... Teljes cikk

Milyen jogviszonyban vállalhatunk nyári diákmunkát? Általános tudnivalók és tanácsok (1.)

A nyári diákmunka – mindenféle jövedelemszerző tevékenységhez hasonlóan – adóköteles tevékenység. Ez az egyik közös tulajdonság a számos... Teljes cikk