Megjelent: 12 hónapja

Mit kínálnak Pécsen a munkaadók?

A pécsi munkaügyi központban elérhető állásajánlatoknak járt utána a stop.hu hírportál pécsi szerkesztősége. A Monster.hu Baranya megyei álláskínálatát pedig mi böngésztük át.

images

A Zrínyi utca 11. szám alatt található kirendeltségében fali hirdetőtáblán olvashatók a központ aktuális és egyéb - akár újságból másolt, vagy egyénileg kitűzött - álláshirdetések. A legutóbb frissített lista hétfő került ki, álláskeresők egymást felváltva böngészik, találnak-e végzettségükhöz megfelelő munkát.


Főleg szakmunkásokat kerestek


A hirdetésekből kitűnik, szakmunkára nagy igény van. Sok ajánlat szól az építőipari szakembereknek, kőműveseknek, burkolóknak. Nem elhanyagolható az asztalos iránti kereslet sem, de sokan érdeklődnek gépészlakatos és a villanyszerelő szakemberek iránt is. Nehéz fizikai munkát bírók jelentkezését is várják


Vevőszolgálat, telemarketing, üzletkötő, piackutató, kereskedelmi értékesítő: az elnevezés szinte egyre megy, a lényeg, ügynököt keresnek. Ez a típusú munka a jó kommunikációs készségekkel rendelkezőknek a legalkalmasabb, ezt általában a munkaadók ki is emelik, mint felvételi követelmény.


A vendéglátás is népszerűségnek örvend, kiváltképp a szakács munkakör, és a felszolgáló. Van ahol étterembe, van ahol borozóba keresnek kisegítőt. A pultos munka mellett szállodai recepcióst is találni.


Mit kínál a Monster Baranyában?


Baranya megye az álláskeresők harmadik legnépszerűbb célpontja – derül ki a Monster.hu állásportál friss kutatásából. Sokkal többen célozzák meg ezt a térséget, mint ahányan elvágyódnak innen. A megyei álláspiacon főként kereskedelmi pozíciók szerepelnek.

Az állásportál 400 ezer (ebből 20 ezer Baranya megyei) álláskeresőt átfogó felmérése szerint a megye népszerűségi indexe 125,2 pont, ami azt jelenti, sokkal többen szeretnének ebben a megyében dolgozni, mint ahányan innen más országrészben vagy külföldön próbálnának szerencsét. Érdekesség, a szomszédos megyék közül Somogy a 14., Tolna a 11., Bács-Kiskun a 4. helyen található.


Irodavezető, ügyfélszolgálatos

A Monster.hu megyei álláskínálatából kiderül, hogy Baranya megyében a legtöbb munkalehetőség kereskedelmi végzettségűeknek szól; a nem-diplomás állások között pedig az irodavezető és az ügyfélszolgálatos a legkeresettebb. Pécsett, a megyeszékhelyen például irodavezető, értékesítő, német nyelvű telefonos ügyfélszolgálatos és üzletfejlesztési manager pozíciókra toboroznak.


2011. augusztus 16.


  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter