Megjelent: 2 éve

Több nő kell az informatikába - ma van a kampánynap

A nemzetközi "Lányok az informatikában" (Girls in ICT Day) kezdeményezés keretében rendezett nyílt nappal igyekszik kedvet csinálni informatikai szakmákhoz egyetemi hallgató és pályakezdő nőknek a Cisco.

20 százalék alatt a nők aránya


A nők jelenléte az informatikai iparágban, főként a vezető beosztásokban, jelentősen elmarad a férfiakétól, így az IKT szektort még mindig a férfiak uralják. Az OECD országaiban az informatikai szakembereknek kevesebb mint 20 százaléka nő, a Fortune 500 listán szereplő vállalatok női vezetőinek aránya pedig mindössze 3 százalék.


700 ezer IT-munkahely várható az EU-ban


ICT


Az EU becslése szerint a 27 tagállamban konzervatív növekedési előrejelzés mellett is előreláthatólag 700 ezer, világszerte pedig közel 2 millió új munkahely létesül a számítástechnika területén.


Nem választják a lányok a területet


Továbbra sem növekszik azonban a technológiai területen tanulmányokat kezdő nők száma, pedig az informatikai területen kínált állások többsége átlagon felüli fizetést, rugalmas munkaidőt és szakmai sikerélményeket kínálna számukra. Egy magyarországi álláskereső portál szerint az informatikai ágazatban a bruttó átlagkereset csaknem 30 százalékkal haladja meg a nemzetgazdasági átlagot.


Az átlagnál jobban fizet


Az informatikai szakma az átlagnál lényegesen nagyobb lehetőséget biztosít az otthoni munkára, távmunkára, részmunkára, az atipikus foglalkoztatásra és a gyors munkaerő-piaci reintegrációra, így gyermekvállaláskor sem szakad meg a kapcsolat a foglalkoztatóval - érvel a pálya választása mellett a cég.


Lányokat fogad a Cisco irodáiban


A "Lányok az informatikában" nyílt napon, április 25-én a Cisco irodáiban a diákok és pályakezdők az IKT szerepéről, a szektor által kínált különféle karrierlehetőségekről kapnak széleskörű tájékoztatást - írja a Cisco MTI-hez eljuttatott közleménye.


2013. április 25.

  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter