Megjelent: 1 éve

Új munkahelyek Szabolcsban

Új üzemcsarnokot épített, egyet pedig kibővített nyíregyházi gyárában csaknem 800 millió forint munkahelyteremtő támogatással, 11 millió eurós beruházás keretében a német Hübner cégcsoport. A termelőlétesítményeket szombaton avatták fel a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen.

Kövesse híreinket, állásainkat facebook-oldalunkon.


A két korszerű üzemcsarnokot Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára és Reinhard Hübner cégtulajdonos adta át a dolgozók és azok családtagjai jelenlétében, akiknek a kisebb multinacionális vállalkozás a saját költségén egész napos kulturális és sportprogramot szervezett.


4100 új munkahely állami támogatással


Czomba Sándor az avatáson az MTI-nek elmondta: a tárca az idén 10 milliárd forintot fordít munkahelyteremtő és -megőrző beruházások támogatására, s abból 7,3 milliárd forint kifizetése már szerződéssel lekötött. A támogatással 4100 új munkahely létesülhet az országban, csaknem 6000 régi pedig megmarad a beruházások során.


Az államtitkár örvendetesnek nevezte, hogy a már lekötött 7,3 milliárd forintos összegből 1,3 milliárd forintot Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében befektető vállalkozások nyertek el pályázataikkal, s a beruházók 707 új munkahelyet hoznak létre a foglalkoztatási nehézségekkel küzdő térségben, további 600 státust pedig megőriznek.


Dobi József, a nyíregyházi Hübner-Hungary Gumi- és Műanyagipari Kft. gazdasági vezetője arról tájékoztatott, hogy a csaknem 3,2 milliárdos beruházással 50 új munkahelyet hoztak létre, így már 450-en dolgozhatnak a gyárban. Az autóbuszokhoz, vonatokhoz, villamosokhoz és metrókocsikhoz gumi csuklórészeket, illetve alkatrészeket készítő gyár árbevétele tavaly 28 millió euró, mintegy 7,4 milliárd forint volt. Az idén már 30 millió eurós bevételre számítanak, bár a gazdasági-pénzügyi válság még érezteti hatását a piacon - tette hozzá. (MTI)


2012. július 30.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter