Megjelent: 12 éve

MSZOSZ: tisztes munkát és bért a munkavállalóknak

Az MSZOSZ követeli a tisztes munkát, és a teljesítménnyel arányos tisztes bért a munkavállalók számára. A szövetség reagált az SZMM államtitkárának a Napiban megjelent interjújára, egyúttal nyomásgyakorlást helyezett kilátásba, áll a Napi Gazdaságban.

Az MSZOSZ következetesen, minden fórumon követeli a tisztes munkát, és a teljesítménnyel arányos tisztes bért a munkavállalók számára. Ezt szolgálják a bérekre vonatkozó különböző megállapodások. Az MSZOSZ a jövőben is megegyezni kész, és képes tárgyalópartner. Ezt az alapállást várja el az OÉT valamennyi résztvevőjétől - írta a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) Simon Gábornak, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) államtitkárának a Napi Gazdaságban megjelenő nyilatkozatára reagálva.

Az MSZOSZ szerint Simon állítása, miszerint az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) bértárgyalásai során áldozatul eshetnek a szakmunkásokra vonatkozó garantált bérminimumok, teljesen megalapozatlan és felelőtlen - mondta a Napinak Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke, aki árulásként értékeli ezt a kijelentést, mert ezzel a kormány felrúgja a három évvel ezelőtt kötött megállapodást.

Napi Gazdaság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter