MSZP: ha nincs munkád, nem számítasz"/>
Megjelent: 9 éve

MSZP: ha nincs munkád, nem számítasz

A szocialisták szerint eljött a "táppénztelenség" elrendelésének az ideje.

images

Garai István Levente, a szocialisták országgyűlési képviselője ezt arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy a kormány szerdán több döntést is hozott a táppénzrendszer módosításáról. Ezek között szerepel például a passzív táppénz megszüntetése, valamint az, hogy a jövőben az az orvos, aki jogosulatlanul állapítja meg egy beteg esetében a táppénzt, maga is köteles lesz arra, hogy visszafizesse a jogosulatlanul felvett összegeket.

Az MSZP-s politikus közleményében azt írta: az egészségügy megmentéséről szó sem lehet ott, ahol fizetésemelés vagy kórház-konszolidáció helyett "betegeket, orvosokat egyaránt megalázó kormánydöntések születnek".

"A gyógyszerkassza emberellenes, már-már Gestapo-módszereket idéző lekaszabolása után most a táppénztelenség elrendelésének ideje jött el" - véli Garai István Levente, aki szerint a passzív táppénz megszüntetése, az ellátás munkaviszonyhoz kötésével egy időben, egyértelmű üzenet az állástalanok egyre nagyobb táborának: "ha nincs munkád, nem számítasz".

"Azt pedig, hogy a kormány az általa becsapott orvostársadalmat most táppénzcsalással vádolja és pénzbüntetéssel fenyegesse - úgy is mint gyakorló orvos - a leghatározottabban visszautasítom" - írja a képviselő, felszólítva a kormányt, hogy fejezze be a legszegényebb, legkiszolgáltatottabb társadalmi rétegek sanyargatását, és több mint egy év után az egészségügyben is kezdjen hozzá ígéretei betartásához.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter