Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

MSZP: munkahelyteremtés helyett kirakatkonzultáció

Az MSZP szerint Orbán Viktor a valódi munkahelyteremtés és a tisztességes bérek feltételeinek előteremtése helyett továbbra is, "a hozzá hű zsebpártokkal, udvari civilekkel és házi szakszervezetekkel folytatott kirakatkonzultációkkal" igyekszik fenntartani a kormányzóképesség látszatát.

Gúr Nándor, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: nem véletlen, hogy Orbán Viktor sem a magyar munkavállalókat reprezentáló szakszervezeti konföderációkkal, sem a hazai kis- és közepes vállalkozások képviselőivel nem állt le beszélgetni. Szerinte ennek az a magyarázata, hogy "az elmúlt kétéves gazdaságpolitikai ámokfutása után aligha állt volna meg előttük".

Az ellenzéki politikus szerint az a csütörtöki találkozó után is egyértelmű, hogy a magyarországi gazdasági élet meghatározó szereplői pártállástól függetlenül hasonló és alapvető problémákat látnak a kormány gazdaságpolitikájában.

A munkahelyvédelmi tervet úgy értékelte: a jelenlegi adórendszer mellett pénz nincs, szükség pedig nem lenne rá, ha a kormány növekedésbarát, beruházásösztönző politikára cserélné azt a rombolást, amit az elmúlt két évben gazdaságirányítás címén művelt.

Az MSZP alelnöke úgy fogalmazott: a kormány gazdaságpolitikája tarthatatlan és fenntarthatatlan, ezért azonnali és radikális átalakításra szorul.

A demokratikus pártok, a munkaadók és a munkavállalók képviselőivel egyetértésben egy igazságosabb, beruházás- és foglalkoztatásbarát adórendszerre, növekedésösztönző gazdaságpolitikára, valamint biztonságot és esélyegyenlőséget nyújtó egészségügyi és oktatáspolitikára van szükség - sorolta, hozzátéve: olyanra, amilyet a szocialista párt ajánl Magyarországnak.

Orbán Viktor csütörtökön a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének kibővített elnökségi ülésén vett részt, amelyre a kéthetes konzultációsorozata zárásaként látogatott el. A kormányfő arról beszélt: 2013-ra szeretné elérni, hogy 300 ezer embert foglalkoztassanak közmunkában, a végső cél pedig az, hogy ha mindenki számára elérhető a közmunka, akkor ne kapjon szociális segélyt, aki fizikailag munkaképes.

A miniszterelnök közölte: idén 200 ezer embernek adnak közmunkát, és szeretné ezt 2013-ben 300 ezerre felvinni.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Sci-fibe illő lesz a távmunka a Facebooknál

Egy virtuális valóság szemüveg segítségével dolgozhatnak otthonról a Facebook alkalmazottai egy új fejlesztés segítségével. Teljes cikk

Késnek a fizetések az építkezéseken

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége bizonyos mértékű létszámleépítésre számít. Teljes cikk