Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

MÜTF: pályakövetéssel növelik az elhelyezkedési esélyeket

Félidejéhez érkezett a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján egy uniós pályázat, melynek eredményeként nyomon követték a végzettek elhelyezkedését, munkába állásuk tapasztalatait, és tréningekkel növelték a jövendő végzősök álláshoz jutási esélyeit - tájékoztatta a pályázat menedzsere szerdán az MTI-t.

A hallgatók elhelyezkedési esélyeit vizsgáló Diplomás Pályakövetési Rendszer szerint 2010-ben a végzettek 85 százaléka a diploma átvétele után hat hónapon belül elhelyezkedett - mondta el Rácz Szilvia.

A volt hallgatók visszajelzése szerint az állástalálásban a legfontosabb szerepet a kifogástalan nyelvtudás, az önálló munkavégzés képessége és a kommunikációs készség jelentette, azaz a cégek az életrevaló frissdiplomásokat keresik.

"A MÜTF pályára állít" elnevezésű projekt a pályakövetésen túl kiemelt figyelmet fordít az intézmény hallgatóinak és az öregdiákoknak szánt szolgáltatásoknak a fejlesztésére, ennek keretében Hallgatói Információs és Szolgáltató Irodát hoztak létre. A főiskola a közeljövőben tervezi, hogy a tesztet az intézménnyel együttműködő középiskolák honlapjára is elhelyezik.

A hallgatóknak és öregdiákoknak szánt szolgáltatások fejlesztésére a főiskola 138 millió forintos támogatást nyert el európai uniós és magyar állami forrásokból. A tervezet teljes költségvetése 157 millió forint.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter