kapubanner for mobile
Megjelent: 8 éve

Nagy Zsolt, a BDO HR-vezetője

Karrierjét 2008-ban részmunkaidős HR gyakornokként kezdte a BDO Magyarországnál. Később a cég folyamatos bővülése miatt átkerült a belső HR-osztályra, ahol előbb generalistaként, majd 2014 óta HR-vezetőként dolgozik.

Nagy Zsolt
Zsolt a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karán szerezte diplomáját emberi erőforrások alapszakon 2010-ben, de már a tanulmányai alatt elkezdett dolgozni.

"2008-ban részmunkaidős HR-gyakornokként kezdtem a BDO Magyarországnál, ami meglehetősen nehéz időszak volt számomra, hiszen reggel a főiskolán indult a napom, délután mentem dolgozni, este pedig karatét oktattam kisiskolás gyermekeknek."

2014-ben a Pécsi Tudományegyetemen szerzett munkajogi szakokleveles tanácsadói képesítést, de jelenleg is a továbbtanulást tervezi.

2008-ban csatlakozott a BDO személyzeti tanácsadó üzletághoz HR-gyakornokként. Itt a toborzás kiválasztás folyamatába nyert betekintést változatos projektek keretében. "Kiváló lehetőség volt számomra, hiszen közvetlenül az ügyvezető, valamint egy vezető tanácsadó mellett ismerhettem meg a tanácsadói szakmát."

Később a cég folyamatos bővülése miatt átkerült a belső HR-osztályra, ahol előbb generalistaként, majd 2014 óta HR-vezetőként dolgozik. Jelenleg a hét üzletágból álló cégcsoport számára teljes körű HR-feladatokat lát el csapatával.

A BDO az utóbbi években folyamatos növekedést produkált a nehéz gazdasági helyzet ellenére, amely nagy kihívást jelentett a szakember számára.
Mini kérdőív

Belső vagy külső tréning? A leghatékonyabb képzővel/képzési formával.
Motiválás jó fizetéssel vagy fejlődési és előrelépési lehetőséggel? Folyamatosan motiválni fejlődési-, időszakosan előrelépési lehetőséggel és jó fizetéssel.
HR BP vagy sem? HR BP ha a szervezet működése engedi.
Személyes meeting vagy konferenciabeszélgetés? Fontos témánál személyes meeting, gyors döntéshez konferencia beszélgetés.
Irodai munka ülve vagy állva? Inkább állva.
Kiszervezés vagy házon belüli megoldás? Inkább házon belüli megoldás.
Belső toborzás vagy külső toborzás? Belső toborzás esetenkénti külső segítséggel.
Csapatmunka vagy egyéni teljesítmény? Amire a feladat sikeres elvégzéséhez szükség van.
Főzés vagy étterem? Ha az idő engedi, akkor közös főzés (ezért általában étterem).
Konditerem vagy kerti munka? Futás a szabadban.
Könyv vagy e-book? Könyv

"2008-ban 91 munkatársunk állt az ügyfeleink rendelkezésére, mára ez a szám megközelíti a 200 főt. Továbbra is a könyvvizsgálat, könyvelés és bérszámfejtés, valamint adótanácsadás cégünk fő profilja, azonban az utóbbi években több új szolgáltatással bővült palettánk. Bár a szervezeti kultúránk folyamatos változásban van, továbbra is tartjuk azt a közvetlen, családias légkört, ami kezdetben jellemezte a cégünket. Ez a mentalitás nem csak a szervezeten belül jelenik meg, hiszen folyamatosan arra törekszünk, hogy minél szorosabb kapcsolatot tartsunk ügyfeleinkkel és támogatni tudjuk őket a céljaik elérésében."

Több mint 10 éve működik gyakornoki program a cégnél, mely szerves részét képezi a folyamatos növekedésnek. "Nagy hangsúlyt helyezünk a gyakornoki programunka, hiszen a szakembereink belülről történő kinevelése bizonyította sikerességét az utóbbi években. Például a könyvelő és bérszámfejtő üzletágunk ügyvezetője anno könyvvizsgáló gyakornokként kezdett a BDO-ban, mára egy közel 70 fős üzletágat irányít. Azok a könyvelő és könyvvizsgáló gyakornokok, akik velem együtt léptek be a szervezetbe, mára csoportvezetővé léptek elő. Kollégáink szívesen és könnyen képezik az új gyakornokokat, hiszen anno a többségük ugyanebben a formában kezdett el dolgozni cégünknél."

Az egyik legnagyobb kihívás a szakember életében egy SSC központ kialakítása volt. "Nem volt egyszerű feladat az SSC-csapat kialakítása, mely során munkatársaimmal egy 40 fős számviteli szolgáltató központot építettünk ki. Tovább nehezítette a feladatunkat, hogy olyan szakembereket kerestünk, akik az alapkövetelménynek mondható angol vagy német nyelvtudás mellett olasz, lengyel, román, cseh, szlovák vagy görög nyelven is beszélnek. A munkánk végül olyan sikeres volt, hogy a csapatunk Center of Excellence-ként funkcionált."

A BDO Magyarország az utóbbi években több elismerést is szerzett, azonban ezek közül kiemelkedik a Családbarát Vállalat díj. "Büszke vagyok arra, hogy olyan vállalatnál dolgozhatok, amely ténylegesen elősegíti a munkavállalók családalapítási terveinek megvalósítását. Kollégáink több mint 70 százalékát hölgyek alkotják, valamint az átlag életkor cégünknél 31 év. Ez előrevetítette, hogy a közeljövőben számos munkatársunk dönt majd gyermekvállalás mellett. 2013 óta működik cégünknél Családi Napközi, ahol szakképzett óvónők vigyáznak munkatársaink gyermekeire, amíg a szülők rész-, vagy teljes munkaidőben dolgoznak az emeleteken. Ez segítség a kisgyermekes munkatársaknak a reggeli „logisztikában”, valamint számunkra is fontos, hogy a jól képzett szakembereink bátran térjenek vissza a munka világába. Nagy elismerés volt számunkra, hogy közepes méretű vállalat kategóriában első helyezést értünk el 2015-ben a Családbarát Vállalat pályázaton."

A magyarországi BDO eredményeit a globális hálózat nemzetközi szinten is elismeri. "Kétévente kerül megrendezésre a BDO hálózaton belül a Global HR Conference, melynek keretében a Global IHRD team tart előadásokat. A legutóbbi konferencia alkalmával egyedüli külsős előadóként kértek fel, hogy mutassam be EVP rendszerünket best practice szekcióban. Idén viszont az a megtiszteltetés ért minket, hogy a mi pályázatunkat választva, Magyarország adhat otthont a konferenciának"

Zsolt szabadidejében szívesen sportol, oszlopos tagja a céges futóklubnak, mellyel rendszeresen vesznek részt a hazai futóversenyeken. A szakember az extrém sportokat is kedveli, télen szívesen snowboardozik, nyáron pedig, ha ideje engedi, wakeboardozni jár.
  • 2024.06.03Projektmenedzsment képzés A KÉPZÉS CÉLJA: A projektmenedzsment elméletének és gyakorlatának megismertetése a résztvevőkkel. A projektmenedzsment módszereinek begyakorlása példákon és esettanulmányokon keresztül. A résztvevők projektvezetési képességének fejlesztése és felkészítésük projektek önálló, sikeres lebonyolítására. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.05Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit, képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese a közszféra szervezetei kategóriájában a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék.... Teljes cikk

Arnhoffer András, az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatója

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese, az 51-500 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában, az Észak-zalai Víz- és... Teljes cikk

Bertók Attila, a Webstar Csoport cégvezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese az 1-50 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában a Webstar Csoport Kft. Bertók... Teljes cikk