Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 13 éve

Ne stresszeljen! - 5 rossz szokás, amelyek nélkül karriert építhet

Gyakran érzi úgy, hogy sablonos az élete? Nem tud váltani? Nem találja önmagát? Karriert szeretne, de egyre jobban monotonnak érzi amit csinál? Lazítson! Bányai Annamária szervezetpszichológus rámutat arra az 5 alapvető problémára, melyek nélkül végre fellélegezhetünk!

A monoton munka, az évek óta változatlan munkakörülmények miatt gyakran úgy érezzük, hogy "besavanyodtunk". Valójában csak egy lépés kéne, hogy újra fellélegezhessünk!

Bányai Annamária szervezetpszichológus beszámolt arról, hogy valójában "öt rossz szokást kell leküzdenie a továbblépéshez annak, aki úgy érzi, hogy megrekedt a karrierje". És hogy melyek ezek?

 • 1.Negatív gondolatok - Ismételgesse magában: "Kiegyensúlyozott vagyok. Mindent meg tudok oldani."

 • 2.Mások hibáztatása - Ha egyszer megtörtént a hiba, arra összpontosítson, hogy hogyan lehetne megoldani, ne arra, hogy ki követte el a hibát!

 • 3.Az életet és önmagunkat túl komolyan vesszük - Lazítson és ne vegye véresen komolyan a munkáját!

 • 4. Középszerű életre törekvés - Merjen kitűnni! Gondoljon arra, hogy nem biztos, hogy jó az, amit a tömeg gondol vagy tesz. Akkor érezheti magát valóban szabadnak, ha azt teszi, amit valójában szeretne!

 • 5.Rettegés az ismeretlentől - Ha nem változtat, akkor nem kockáztat semmit. Ez valóban így van, de mindig jusson eszébe, hogy változás nélkül nincs esélye jobbnak lenni, vagy nyerni!


  Kevesen tudják, hogy az embernek naponta átlagosan 60.000 gondolat jut eszébe, amelyekből automatikusan következtetéseket vonunk le. Ezeknek a következtetéseknek pedig 99 %-át valósnak véljük. Éppen ezért gondolataink nagyban befolyásolják magánéletünk és karrierünk alakulását is. Ne feledjük, hogy mindenki a saját életéért felelős! Ne hibáztassunk másokat azért, hogy életünk úgy alakul ahogyan. Merjünk változtatni, és felszabadultabban élni. "Nyitni a világ felé!" Ilyen módon belső kisugárzásunk is megváltozik és pozitív energia lép a negatív helyébe.

  Bár legtöbbünket úgy neveltek, hogy a boldoguláshoz a kemény munka a siker kulcsa, ám nem szabad elfelejteni, hogy néha a legapróbb lehetőségekben rejlik a legnagyobb változás lehetősége. Mindenki életében megvannak a lehetőségek a jobb karrierre, állásra - a kérdés csak az, hogy pozitívan, nyitott szemmel járunk-e a világban, vagy sem.


  A Világgazdaság cikke nyomán
 • Follow hrportal_hu on Twitter
  További cikkek
  Futárként dolgozott egy hétéves Kínában

  Az árva gyermek nem bánta, hogy dolgoznia kell, nem is akart a hatóságokkal menni, mikor rátaláltak - írja a 24.hu oldal. Teljes cikk

  A Telenor évi 40 óra tanulásra ösztönzi a munkavállalóit

  A Telenor Csoport vezérigazgatója, Sigve Brekke kihívást hirdetett a vállalatcsoport 12 tagvállalatának több mint 30 ezer dolgozója körében. A... Teljes cikk

  A színészek eladományozzák a fizetést, amit Woody Allen filmjéért kaptak

  Woody Allen most fejezte legújabb, A Rainy Day in New York című filmjét, ami egy egy 44 éves férfi és egy tinilány szexuális viszonyáról szól. A... Teljes cikk

  Ezekben az országokban leghosszabb a munkaidő

  Egy felmérés szerint a mexikóiak dolgoznak a legtöbbet, míg a németeknél a legrövidebb a munkanap - írja a World Economic Forum. Teljes cikk

  Nyílik a jövedelmi olló Németországban

  Tágabbra nyílt a jövedelmi olló Németországban az újraegyesítés óta a DIW Berlin gazdaságkutató intézet kedden közzétett tanulmánya szerint - írja az MTI. Teljes cikk

  Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár