Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 12 éve

Ne stresszeljen! - 5 rossz szokás, amelyek nélkül karriert építhet

Gyakran érzi úgy, hogy sablonos az élete? Nem tud váltani? Nem találja önmagát? Karriert szeretne, de egyre jobban monotonnak érzi amit csinál? Lazítson! Bányai Annamária szervezetpszichológus rámutat arra az 5 alapvető problémára, melyek nélkül végre fellélegezhetünk!

A monoton munka, az évek óta változatlan munkakörülmények miatt gyakran úgy érezzük, hogy "besavanyodtunk". Valójában csak egy lépés kéne, hogy újra fellélegezhessünk!

Bányai Annamária szervezetpszichológus beszámolt arról, hogy valójában "öt rossz szokást kell leküzdenie a továbblépéshez annak, aki úgy érzi, hogy megrekedt a karrierje". És hogy melyek ezek?

 • 1.Negatív gondolatok - Ismételgesse magában: "Kiegyensúlyozott vagyok. Mindent meg tudok oldani."

 • 2.Mások hibáztatása - Ha egyszer megtörtént a hiba, arra összpontosítson, hogy hogyan lehetne megoldani, ne arra, hogy ki követte el a hibát!

 • 3.Az életet és önmagunkat túl komolyan vesszük - Lazítson és ne vegye véresen komolyan a munkáját!

 • 4. Középszerű életre törekvés - Merjen kitűnni! Gondoljon arra, hogy nem biztos, hogy jó az, amit a tömeg gondol vagy tesz. Akkor érezheti magát valóban szabadnak, ha azt teszi, amit valójában szeretne!

 • 5.Rettegés az ismeretlentől - Ha nem változtat, akkor nem kockáztat semmit. Ez valóban így van, de mindig jusson eszébe, hogy változás nélkül nincs esélye jobbnak lenni, vagy nyerni!


  Kevesen tudják, hogy az embernek naponta átlagosan 60.000 gondolat jut eszébe, amelyekből automatikusan következtetéseket vonunk le. Ezeknek a következtetéseknek pedig 99 %-át valósnak véljük. Éppen ezért gondolataink nagyban befolyásolják magánéletünk és karrierünk alakulását is. Ne feledjük, hogy mindenki a saját életéért felelős! Ne hibáztassunk másokat azért, hogy életünk úgy alakul ahogyan. Merjünk változtatni, és felszabadultabban élni. "Nyitni a világ felé!" Ilyen módon belső kisugárzásunk is megváltozik és pozitív energia lép a negatív helyébe.

  Bár legtöbbünket úgy neveltek, hogy a boldoguláshoz a kemény munka a siker kulcsa, ám nem szabad elfelejteni, hogy néha a legapróbb lehetőségekben rejlik a legnagyobb változás lehetősége. Mindenki életében megvannak a lehetőségek a jobb karrierre, állásra - a kérdés csak az, hogy pozitívan, nyitott szemmel járunk-e a világban, vagy sem.


  A Világgazdaság cikke nyomán
 • Follow hrportal_hu on Twitter
  További cikkek
  Új irodavezető és új partner a Réti, Antall és Társai PwC Legal Ügyvédi Irodában

  Dr. Várszegi Zoltán (46) ügyvédnek, eddigi helyettesének adta át az irodavezetői pozícióját dr. Réti László (60), a 47 jogásszal működő Réti,... Teljes cikk

  Ezeket fizeti helyetted az utasbiztosításod

  A külföldre utazók jelentős részének nem kérdés, hogy érdemes-e utasbiztosítást kötni, de azt már kevesen tudják, hogy pontosan mit fizet... Teljes cikk

  Fontos a kiberbiztonság az autóversenyzésben is

  A DS Virgin Racing és a Kaspersky Lab bejelentette egy innovatív, többéves partnerség létrejöttét, amely során a kibertanácsadó cég biztosítja a... Teljes cikk

  Új emberi erőforrások igazgató a Danubius Hotels Group központjában

  2017. július 17-től Dévényi Flóra Kornélia tölti be a Danubius Hotels Group emberi erőforrások igazgatói pozícióját - derül ki a cég sajtóközleményéből. Teljes cikk

  Az Oracle 1000 új értékesítő munkatársat vesz fel

  A mai napon az Oracle 1000 új nyitott pozíciót jelentett be Európa, a Közép-Kelet és Afrika térségeiben. A “Change Happens Here” (A változás itt... Teljes cikk

  Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár