Megjelent: 12 éve

Négy beruházás indul a Balaton-Fejlesztési program keretében

Mintegy 13,5 milliárd forint értékben készül beruházni az SCD Holding Zrt. a Balaton környékén. A fejlesztés során üdülőparkok, apartmanházak, hotelek, kikötők és fognak létesülni, többek közt Balatonalmádiban, Badacsonyban, Balatonszemesen és Siófokon.

Január 15-én második alkalommal rendezték meg a Balaton-fejlesztési Konferenciát. A térség döntéshozói, turisztikai és ingatlanfejlesztő szakemberei, valamint az érintett települések polgármestereinek részvételével megtartott szakmai tanácskozáson bemutatkozott a világ vezető ingatlanbefektető csoportjai közé tartozó Quinlan Private Csoport, amely az SCD Csoport partnereként vesz részt a 450 millió euró összértékű program megvalósításában. A konferencián a társaságok bejelentették, hogy az első közös fejlesztéseiket 2008-ban Balatonalmádiban, Badacsonyban, Balatonszemesen és Siófokon indítják el.

Az SCD és a Quinlan Private Tapolcán rendezett konferenciáján a Balaton-fejlesztési Program eredményeiről és a 2008-ban induló beruházásokról adott tájékoztatást. A szakmai rendezvényen részt vett a QP közép-kelet-európai ingatlanfejlesztésekre specializált ága, a Quinlan Private Golub (QPG), amely szorosan együttműködik majd az SCD-vel a fejlesztések előkészítésében és kivitelezésében.

A 2007 novemberében létrejött megállapodás értelmében a társaságok 50-50 százalékos részesedéssel közös vállalatot alapítottak a program beruházásainak megvalósítására. Az egyes beruházások ütemezésében és stratégiai kérdéseiben a partnerek közösen döntenek. Az SCD Quinlan Private Balaton Development SA néven bejegyzett cég az időközben a Siotourból, Balatontouristból, Zalatourból ingatlanvagyonnal együtt kivált 23 projekttársaságban 100 százalékos tulajdont szerzett.

A 23 projektet felölelő beruházás sorozat keretében többek között szállodák, kikötőhelyek, a konferencia- és egészség-turizmust kiszolgáló létesítmények, magas minőségű kempingek, üdülő- és villaparkok, valamint szórakoztató parkok kivitelezését valósítják meg. A közép-európai viszonylatban is egyedülálló fejlesztések célja, hogy a Balaton magas minőségű szálláshely-kínálattal és színvonalas szolgáltatásokat rendelkező, vonzó turisztikai desztinációvá váljon. A fejlesztési program a vendégéjszakák számának növelésével és a turisztikai szezon meghosszabbításával új fejezetet nyithat a régió idegenforgalmában.

Tomcsányi Gábor, az SCD Holding (CE) Zrt. vezérigazgatója a konferencián hangsúlyozta, hogy a nemzetközi szakmai befektetőpartner részvétele igazolja az SCD által egy évvel ezelőtt bemutatott fejlesztési stratégia megalapozottságát és gazdasági racionalitását. "A közel négy évvel ezelőtt indított előkészítő munka 2008-ban minden településen lezárulhat a helyi építési szabályzatok módosításával, amely jelenleg az egyik legfontosabb feltétele a beruházások elindításának. A harmadik negyedévben négy projekt elindítását tervezzük"- tette hozzá a vezérigazgató.

A konferencián ismertették a beruházás sorozat 2008-ban várható ütemezését, melynek során Balatonalmádiban 1,8 milliárd forintos beruházással 50-60 egységet tartalmazó apartmanház, Badacsonyban 5,5 milliárd forintos beruházással 4-5 csillagos Bor- és Gasztronomiai Hotel, Balatonszemesen 3,6 millió forintos beruházással Beauty Hotel, Siófokon pedig 2,6 milliárd forintos beruházás keretében az Aranypart Kemping és Üdülőpark fejlesztése kezdődhet el.

A konferenciát szervező társaságok vezetői mellett kormányzati szereplők, így Dr. Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter, Dr. Újhelyi István az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára és Dr. Suchman Tamás a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke, továbbá Banki Erik az országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának elnöke is előadást tartott. A rendezvény panelbeszélgetésein a turisztikai ingatlanfejlesztési trendekről, a hazai turizmus alakulásáról és az uniós finanszírozásról beszélgetnek fejlesztők, szállodatulajdonosok, finanszírozók, polgármesterek, valamint a szakmai szervezetek vezetői.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Munkahelymegtartásért jutalékemelés a kkv-knak

A Szerencsejáték Zrt. a munkahelyek megtartását kéri a támogatásért a értékesítő partnereitől. Teljes cikk

Az elmúlt 20 év legnagyobb elbocsátására készül a Nissan

Dolgozóinak 15 százalékát, több mint 20 ezer alkalmazottját készül elbocsátani világszerte a japán Nissan Motor Co. autóipari konszern a csökkenő... Teljes cikk

Építőipari szakemberek ezrei tértek haza külföldről, ötödük maradna is

Mintegy 5 ezer építőipari szakember érkezett haza külföldről a koronavírus miatt, ötödük maradna is. Ehhez azonban bérfelzárkóztatás, a... Teljes cikk