Megjelent: 10 éve

Nem érzelmi kérdés a "gyermektelenségi" adó

A KDNP elnöke, Semjén Zsolt nem ért egyet azzal az elképzeléssel, hogy a gyermeket nem vállaló adózókra külön terheket rójon ki az állam. A kormánypárti politikus szerint ehelyett a gyermeket vállaló családoknak juttatott külön támogatásra van szükség - adja hírül az MTI nyomán a Magyar Rádió.

A KDNP elnöke nem támogatná "gyermektelenségi" adó bevezetését, ezzel szemben annak a híve, hogy a gyermeket vállaló családokat külön támogatási formával segítsék.

Semjén a kijelentéssel Boross Péternek, az MDF volt politikusának válaszolt, aki a Heti Válasznak augusztus végén azt mondta, nem ért egyet az adócsökkentéssel, mert ha alacsonyak az adók, a népszaporulat növelését célzó kedvezmények jelképesek lesznek, "azaz marad a különadó mint megoldás, hogy a gyereket nem nevelők is arányosan járuljanak hozzá a közös jövőhöz". A téma meddő nőket érintő vonatkozása kapcsán úgy vélekedett, "nem kell érzelmi kérdést kreálni az ügyből", a nemzet jövőjéhez vagy gyerekneveléssel, vagy különadó fizetésével lehet hozzájárulni.

MTI/Magyar Rádió

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter