Megjelent: 7 éve

Nem kell a dohányzó kolléga

Egyelőre kevesen vannak, de folyamatosan nő a száma azoknak a munkáltatóknak, akik nem szívesen alkalmaznak dohányzó munkaerőt - írja a Wall Street Journal.

A vélemények megoszlanak arról, hogy lehet-e ilyen módon diszriminálni a dohányzókat. Ugyanis vannak szakértők, akik maximálisan ellenzik és etikáltannak tartják az eljárást, mások egyetértenek a kezdeményezéssel.

Az ellenzők arra hivatkoznak, hogy a dohányzók éppen a kevésbé iskolázott, szegényebb rétegekből kerülnek ki, így ő kiszorulhatnak a munkaerő-piacról.

A Wall Street Journal szerint 10-ből 4 munkáltatónál hátrányba kerül az, aki dohányzik. Már 21 államban engedélyezték, hogy emiatt el lehessen utasítani a munkavállalót. A Pennsylvaniai Egyetem egészségközpontja például azt jelentette be, idén júliustól nem alkalmaznak olyan munkatársat, aki cigarettázik.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter