Megjelent: 14 éve

Nem kell tűrniük a megalázó motozást a nagyáruházak dolgozóinak

Párezer forint hiány miatt fehérneműre vetkőzteti alkalmazottait az egyik kereskedelmi nagyáruház. A szakszervezeti bizalmi obudsmanhoz fordult. Dr. Jóri András adatvédelmi országgyűlési biztos szerint a pénztárosoknak nem kell tűrniük a biztonsági szolgálat megalázó motozását, írja a Népszava.

Az egyik nagy kereskedelmi lánc egyik áruházának szakszervezeti bizalmija néhány hete az obudsmanhoz fordult kérdésével: tűrniük kell-e pénztárosaiknak, hogy 5000 forintot meghaladó műszakvégi hiány esetén fehérneműre vetkőztetve motozásnak vessék alá őket a biztonsági szolgálat tagjai? Az eseményről az érintettek ráadásul sem jegyzőkönyvet, sem egyéb dokumentumot nem kapnak, mert - a magyarázat szerint - ilyesmit nem is készítenek, csak ha megtalálják a pénzt az illetőnél. Hát nem kell tűrniük.

Dr. Jóri András adatvédelmi országgyűlési biztos szerint egyértelmű: az intézkedéssel sérül a magánszféra védelme. Hogyan sérülhet? Egyrészt mindenkinek joga eldönteni, hogy milyen információt ad magáról, márpedig a vetkőztetés - információadás. Másrészt a magánszféra részét képezi a ruházat is (éppúgy, mint a lakás vagy a levelezés). Mégpedig helytől, időponttól függetlenül, így a dolgozónak joga van védelméhez nem csupán az otthonában vagy szabadidejében, hanem a munkahelyén is.

A munkáltató ezt a jogot csak akkor korlátozhatja, ha arra törvény felhatalmazza, esetleg jogszerű oka van rá, de csak ha az érintett a jogkorlátozáshoz önként hozzájárul.

A magánszféra védelme érdekében a jogrendszer pontosan meghatározza azokat az állami szerveket, amelyek meghatározott indokokból jogosultak az érintett személy ruházatát átvizsgálni, és meghatározza azokat a személyeket, és körülményeket - például vagyonvédelmi célból - is, amikor egyéb személy jogosult arra felszólítani az érintettet, hogy ruházatának tartalmát számára mutassa meg.

Jogszerűtlen a biztonságiak intézkedése azért is, mert a történteket nem rögzítik, és ezért nem is kezelhetik megfelelően.

Személyes adatot csak meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében lehet kezelni, és csak előírt célra, mértékben és ideig.

"Álláspontom szerint, tekintettel arra, hogy a vagyonvédelem megvalósulásához nem elengedhetetlen a beadványában ismertetett eljárás, az azzal kapcsolatosan létrejövő adatkezelés sérti az érintett személyes adatok védelméhez való jogát" - írta az országgyűlési biztos.

A szóban forgó áruházban a szakszervezet annyit elért korábban, hogy az ombudsmani állásfoglalásig felfüggesztik a pénzkeresésre kitalált személyi inzultálást. A felfüggesztés immár megszüntetéssé minősíthető át.

Népszava
  • 2023.01.12Zoom Nyílt Nap - Fenntarthatósági Alapismeretek Képzés Zoom tájékoztató a 2023. február 03-án induló Fenntarthatósági Alapismeretek Képzésről. A csatlakozáshoz szükséges Zoom-linket regisztrációt követően küldjük. Reigsztráció emailben a [email protected] címen. (Hornyai Marietta client partner). Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.03.03HR Basic HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter