Megjelent: 13 éve

Nemzetközi konferencia a mérnökképzésről

Nagy jelentőségű a Nemzetközi Konferencia a Mérnök Oktatásban (International Conference on Engineering Education (ICEE)) című konferencia, amit július 27-augusztus 1. között közösen rendez a Pécsi Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, melynek témája a 21. század kihívásai a mérnökképzésben és a kutatásban.

A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Kara tíz évvel ezelőtt az elsők között csatlakozott a konferenciasorozathoz, azóta képviselői minden konferencián részt vettek, és a pécsi mérnökoktatás színvonalát jelzi, hogy a világkonferencia megrendezési jogát elnyerték.

A Pécsett és Budapesten rendezendő konferenciára 430 előadásvázlatot küldtek 60 országból, különösen nagy érdeklődés mutatkozott az Egyesült Államokból, Brazíliából, Angliából.
A konferenciát dr. Gábriel Róbert, a Pécsi Tudományegyetem rektora nyitja meg. Ezt követően a plenáris ülésen négy előadás hangzik el.

A magyar felsőoktatás érdeklődésére legjobban számot tartó kérdésében, a bolognai folyamatok akkreditációs elveiről prof. dr. Bazsa György a Magyar Akkreditációs Bizottság elnöke tart előadást.

Imin Kao professzor (USA) előadásában a mérnökképzés és kutatás kihívásairól a nemzetközi együttműködés és tapasztalatok szerzése során, Xiangyun Du professzor (Dánia), a fenntartható fejlődés a mérnökképzésben kérdéseiről, a Pollackos fiatal építészek képviseletében Bachmann Bálint építész, a kihívások és változások az építész műtermi képzésekben címmel tart plenáris előadást.

A plenáris üléseket követően 43 szekcióban lesznek előadások, áttekintve a mérnökképzés, akkreditáció, a tanításmódszertan legfontosabb kérdéseit. A konferenciát megelőzően a szekcióelnökök áttanulmányozhatták a beküldött cikkeket, előzetesen konzultálhattak az előadókkal, így jó vitafórum alakulhat ki a különböző országok vezető oktatói között.

A konferencia jó alkalmat ad a tapasztalatok átadására, a 60 országból érkező oktatók közötti kapcsolatok kiépítésére.

A rendezvény résztvevői a Pécsi Bazilikában orgonakoncerten, Villányban és Siklóson közös ismerkedő rendezvényeken vesznek részt, majd Lajosmizsén lovasbemutatós pihenés után Budapesten folytatják a programot.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 225 éves jubileumi ünnepségsorozatának zárásaként július 31-én plenáris előadásokat hallgathatnak meg a résztvevők a mérnöki oktatás és kutatás kérdéseiről.

A konferencia részletes programja és bővebb információk a www.icee2008hungary.net honlapon olvashatók.

Edupress.hu
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
  • 2021.10.05Tréning Kerekasztal 2021 Komoly kihívások érték és érik a szervezeteket az utóbbi időszakban. Először a járvány okozta sokk, a vele érkező gazdasági megtorpanás, a home office, hogy szinte minden átkerült a digitális térbe. A helyzet továbbra is konstans változásban van, így szükség van folyamatos, rugalmas alkalmazkodásra. A szervezetek VUCA-környezethez való illeszkedésére, a mostanában egyre inkább teret nyerő hibrid működés kialakítására. Mindehhez a képzéseknek, a tréningpiacnak is alkalmazkodnia kell. Ezért is ül össze újra, egy év kihagyás után a Tréning Kerekasztal Konferencia 2021. október 5-én, a New York Palotában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter