Megjelent: 12 éve

Nemzetközi konferencia a mérnökképzésről

Nagy jelentőségű a Nemzetközi Konferencia a Mérnök Oktatásban (International Conference on Engineering Education (ICEE)) című konferencia, amit július 27-augusztus 1. között közösen rendez a Pécsi Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, melynek témája a 21. század kihívásai a mérnökképzésben és a kutatásban.

A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Kara tíz évvel ezelőtt az elsők között csatlakozott a konferenciasorozathoz, azóta képviselői minden konferencián részt vettek, és a pécsi mérnökoktatás színvonalát jelzi, hogy a világkonferencia megrendezési jogát elnyerték.

A Pécsett és Budapesten rendezendő konferenciára 430 előadásvázlatot küldtek 60 országból, különösen nagy érdeklődés mutatkozott az Egyesült Államokból, Brazíliából, Angliából.
A konferenciát dr. Gábriel Róbert, a Pécsi Tudományegyetem rektora nyitja meg. Ezt követően a plenáris ülésen négy előadás hangzik el.

A magyar felsőoktatás érdeklődésére legjobban számot tartó kérdésében, a bolognai folyamatok akkreditációs elveiről prof. dr. Bazsa György a Magyar Akkreditációs Bizottság elnöke tart előadást.

Imin Kao professzor (USA) előadásában a mérnökképzés és kutatás kihívásairól a nemzetközi együttműködés és tapasztalatok szerzése során, Xiangyun Du professzor (Dánia), a fenntartható fejlődés a mérnökképzésben kérdéseiről, a Pollackos fiatal építészek képviseletében Bachmann Bálint építész, a kihívások és változások az építész műtermi képzésekben címmel tart plenáris előadást.

A plenáris üléseket követően 43 szekcióban lesznek előadások, áttekintve a mérnökképzés, akkreditáció, a tanításmódszertan legfontosabb kérdéseit. A konferenciát megelőzően a szekcióelnökök áttanulmányozhatták a beküldött cikkeket, előzetesen konzultálhattak az előadókkal, így jó vitafórum alakulhat ki a különböző országok vezető oktatói között.

A konferencia jó alkalmat ad a tapasztalatok átadására, a 60 országból érkező oktatók közötti kapcsolatok kiépítésére.

A rendezvény résztvevői a Pécsi Bazilikában orgonakoncerten, Villányban és Siklóson közös ismerkedő rendezvényeken vesznek részt, majd Lajosmizsén lovasbemutatós pihenés után Budapesten folytatják a programot.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 225 éves jubileumi ünnepségsorozatának zárásaként július 31-én plenáris előadásokat hallgathatnak meg a résztvevők a mérnöki oktatás és kutatás kérdéseiről.

A konferencia részletes programja és bővebb információk a www.icee2008hungary.net honlapon olvashatók.

Edupress.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter