Megjelent: 14 éve

Nemzetközi konferencia a mérnökképzésről

Nagy jelentőségű a Nemzetközi Konferencia a Mérnök Oktatásban (International Conference on Engineering Education (ICEE)) című konferencia, amit július 27-augusztus 1. között közösen rendez a Pécsi Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, melynek témája a 21. század kihívásai a mérnökképzésben és a kutatásban.

A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Kara tíz évvel ezelőtt az elsők között csatlakozott a konferenciasorozathoz, azóta képviselői minden konferencián részt vettek, és a pécsi mérnökoktatás színvonalát jelzi, hogy a világkonferencia megrendezési jogát elnyerték.

A Pécsett és Budapesten rendezendő konferenciára 430 előadásvázlatot küldtek 60 országból, különösen nagy érdeklődés mutatkozott az Egyesült Államokból, Brazíliából, Angliából.
A konferenciát dr. Gábriel Róbert, a Pécsi Tudományegyetem rektora nyitja meg. Ezt követően a plenáris ülésen négy előadás hangzik el.

A magyar felsőoktatás érdeklődésére legjobban számot tartó kérdésében, a bolognai folyamatok akkreditációs elveiről prof. dr. Bazsa György a Magyar Akkreditációs Bizottság elnöke tart előadást.

Imin Kao professzor (USA) előadásában a mérnökképzés és kutatás kihívásairól a nemzetközi együttműködés és tapasztalatok szerzése során, Xiangyun Du professzor (Dánia), a fenntartható fejlődés a mérnökképzésben kérdéseiről, a Pollackos fiatal építészek képviseletében Bachmann Bálint építész, a kihívások és változások az építész műtermi képzésekben címmel tart plenáris előadást.

A plenáris üléseket követően 43 szekcióban lesznek előadások, áttekintve a mérnökképzés, akkreditáció, a tanításmódszertan legfontosabb kérdéseit. A konferenciát megelőzően a szekcióelnökök áttanulmányozhatták a beküldött cikkeket, előzetesen konzultálhattak az előadókkal, így jó vitafórum alakulhat ki a különböző országok vezető oktatói között.

A konferencia jó alkalmat ad a tapasztalatok átadására, a 60 országból érkező oktatók közötti kapcsolatok kiépítésére.

A rendezvény résztvevői a Pécsi Bazilikában orgonakoncerten, Villányban és Siklóson közös ismerkedő rendezvényeken vesznek részt, majd Lajosmizsén lovasbemutatós pihenés után Budapesten folytatják a programot.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 225 éves jubileumi ünnepségsorozatának zárásaként július 31-én plenáris előadásokat hallgathatnak meg a résztvevők a mérnöki oktatás és kutatás kérdéseiről.

A konferencia részletes programja és bővebb információk a www.icee2008hungary.net honlapon olvashatók.

Edupress.hu
  • 2022.07.25Üzleti metaverzum: Vezetéstechnikai szimuláció a Training360-tól A 3 napos Business Game lényege, hogy csapatmunkában kell egy több helyszínen hajókat gyártó vállalatot irányítani. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook