kapubanner for mobile
Megjelent: 1 hónapja

Nemzetközi program indult daganatos betegséggel érintett munkavállalói támogatására

Egy év bérfenntartás, megtartott munkahely és munkatársi támogatás.

A Sanofi „Cancer & Work: Acting Together” (Gyógyulás és munka - közösen a munkában, közösen a rák ellen) néven februárban indította el nemzetközi programját. Ennek keretében támogatást biztosít daganatos betegségben érintett munkavállalói számára. A vállalat szociális, mentális és anyagi támogatást nyújt, akár tizenkét hónapon át biztosít egészségpénztáron keresztül munkabér-kiegészítést, beosztástól és földrajzi helytől függetlenül. A kezdeményezés célja az is, hogy a betegséggel küzdő munkavállalók bátrabban forduljanak segítségért.

Az anyagi támogatáson túl a dolgozók a lehető legnagyobb rugalmasságot élvezhetik a munkarendjükben, hogy egészségügyi állapotukat minél jobban össze tudják egyeztetni a munkájukkal. A program a pénzügyi támogatáson túl az érintettek mentális támogatására is kiterjed. Speciálisan képzett önkéntes kollégák állnak rendelkezésre azzal a céllal, hogy segítsék kollégáikat a diagnózis felállításától a kezeléseken át a munkába való visszatérésig.

„Büszke vagyok rá, hogy egy olyan kezdeményezést indítottunk, ahol biztosítani tudjuk az érintett kollégáknak, hogy teljes mértékben a gyógyulásukra tudjanak koncentrálni, ne kelljen aggódniuk a munkahelyükért és mielőbb gyógyultan térhessenek vissza a munkájukhoz. Arra törekszünk, hogy a daganatos betegséggel élők minél szélesebb körű támogatásban részesüljenek, és tudják, a munkahelyükön sincsenek egyedül. Nagyon örülök, hogy a program ugyan csak most indult, máris egyre többen jelentkeznek önkéntesnek Magyarországon is, ami mutatja, hogy munkatársaink elkötelezettek a betegségben érintettek támogatása iránt.” – mondta Rajkovics Rita, a Sanofi HR igazgatója.

A hálózat önkéntesei közül sokan személyes tapasztalattal rendelkeznek a daganatos megbetegedésekről; ez a kapocs biztonságos teret teremt a tapasztalatok megosztásához, a rendelkezésre álló erőforrások megismeréséhez és támogató kapcsolatok kiépítéséhez. A Munkavállalói Segítségnyújtási Program (Employee Assistance Program, EAP) keretében az érintett munkavállalók valamennyi országban a hét minden napján, a nap 24 órájában külső szakértők pszichológiai támogatását is igénybe vehetik.

A programnak az is célja, hogy a vezetőket felkészültebbé tegye csapatuk azon tagjainak támogatására, akik daganatos betegségben érintettek. Olyan tudásanyagot biztosít számukra, amelynek birtokában tájékoztatni tudják kollégájukat a helyi juttatási és támogatási lehetőségekről.

A daganatos megbetegedések globális hatása és a munka

A krónikus egészségi problémák közül a daganatos megbetegedések járnak a leggyakrabban a munka elvesztésével. Kutatások szerint a rák diagnózisát követően az Európai Unióban 1,4-szer nagyobb az esélye annak, hogy az illető elveszíti a munkáját. Egy, a „Journal of the National Cancer Institute” szaklapban megjelent cikk szerint a betegségből felgyógyult, a diagnózis időpontjában vagy azt követően az USA-ban foglalkoztatott munkavállalók 40%-a tapasztalt a rák diagnózisához köthető változást a munkaviszonyában.

A rákkal diagnosztizált munkaképes korú emberek száma szerte a világon igen jelentős. Az USA-ban 2020-ban a rákkal diagnosztizáltak mintegy 45%-a 20–64 éves volt. Magyarországon 2020-ban ez az arány 39% volt.  Franciaországban az újonnan rákkal diagnosztizált 400 ezer ember közül megközelítőleg 160 000 volt munkaképes korú, míg az Egyesült Királyságban mintegy 900 ezer munkaképes korú ember él daganatos megbetegedéssel. Magyarországon összesen 772 ezer beteget diagnosztizáltak, ebből 30 ezer volt dolgozó korú.

A Cancer and Careers és a Harris Poll (USA-ban) múlt évben végzett felmérése szerint a válaszadók 35%-a állította azt, hogy a daganatos megbetegedésben szenvedőket általában megbélyegzik a munkahelyen. Ugyanezen felmérés alapján 78% érezte úgy, hogy a munkáltatói támogatásban részesülő, rákkal diagnosztizált munkavállalók nagyobb valószínűséggel jól boldogulnak a munkahelyükön.

A Sanofi DE&I stratégiájáról

A Sanofi sokszínűséget, méltányosságot és befogadást előmozdító ambiciózus stratégiája 2021-ben indult, és a 2025-re kitűzött célokkal az alábbi három fő pillér köré szerveződik: sokszínű vállalatvezetés kialakítása; olyan munkakörnyezet teremtése, ahol a munkavállalók a legjobbat hozhatják ki magukból; és kapcsolattartás a vállalat sokszínű közösségeivel. A Sanofi DE&I stratégiájáról itt található több információ.

 

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Ennyivel emelkedett a fizikai átlagórabér 2023 végére

Az idei első negyedévben 2 061 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére– derül ki a Trenkwalder... Teljes cikk

A fiatal munkavállalók harmada szerint munkáltatója nem törődik a fenntarthatósággal

A fiatal dolgozók úgy érzik, hogy munkahelyi moráljukra is kihat, hogy munkaadójuk nem törődik eléggé a fenntarthatósággal. Teljes cikk

Felmérés: ez a hazai vállalkozások legnagyobb problémája

A válaszadók 30-40 százaléka kedvezőtlennek ítéli meg a gazdasági helyzetet. Teljes cikk