Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 4 éve

Nőnek lenni nem más, mint több szerepben is maximálisan teljesíteni

A nők túlterheltségük miatt szélmalomharcot vívnak a mindennapjaikban. Helyt kell állniuk a munka frontján, a családban, amelyet egyben és jól kell tartani, az otthonunkban, amelyet meleg és tiszta fészekké kell varázsolnunk - írja a Metropol.

A gyereknevelés és a munka sokszor összeegyeztethetetlennek tűnik: ez komoly terhet jelent a frissen szülővé váló nők számára, mégis meg kell találni egy olyan egészséges egyensúlyt, amely támogatja a munkába visszaálló anyát abban, hogy otthon és a munkahelyén egyaránt képes legyen teljesíteni.

A nők túlterheltségük miatt szélmalomharcot vívnak a mindennapjaikban, és nehezen találják meg a lelkiismeret-furdalás nélküli arany középutat.

Az utat, ahol a férj beszáll a háztartási munkákba, a munkahely támogatóbb, a nagyszülők elfogadják, hogy egy anyának dolgoznia kell, és szeretnének segíteni ebben - vagyis mindenki elfogadja, sőt boldogan vállalja a szerepét.

Ehhez a munkaadók támogatására is szükség van, hiszen ők azok, akik lehetőséget adhatnak a rugalmas időbeosztásra, esetleg otthoni munkavégzésre. Szokoly Mária pszichológus a Metropolnak kifejtette, minden munkaadónak alapvető feladatának kellene ezt tekintenie.

Metropol
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A munkahelyi boldogtalanság valódi okai és jellemzői

A munkájukkal és a körülményekkel elégedetlen munkatársakkal nem lehet hosszú távú sikereket elérni. A legtöbb cégvezető, habár tisztában van... Teljes cikk

A leggyakoribb kérdések és tévhitek a SEO-val kapcsolatban

Azok, akik értenek a SEO műfajához, sok mindent láttak és tapasztaltak már a munkájuk kapcsán. Az ő segítségükkel lehet elkészíteni egy top 10-es... Teljes cikk

Így utazz biztonságosan

Az utazás egy sokak által kedvelt hobbi és kikapcsolódás. Sok munkavállaló indul a nyári szabadság alkalmával útnak, hogy aktívan pihenje ki a... Teljes cikk