Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Nyilvános adóbevallások - ki fizette a legtöbbet?

Közzétették a kormányzati honlapon a kormánytagok tavalyi évre vonatkozó személyijövedelemadó-bevallásának nyilvános adatait. A legtöbb szja-t, több mint 400 millió forintot Pintér Sándor belügyminiszter fizette be.

Orbán Viktor tavaly mintegy 7 millió forint szja-t fizetett, összevont adóalapja 24,2 millió forint volt. A miniszterelnök emellett nyilatkozatában megjegyezte, hogy tavalyi összes jövedelme valamivel több mint 19 millió forint volt. A miniszterek közül a legkevesebb személyi jövedelemadót, mintegy 2,5 millió forintot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fizette. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter 22 millió forintos adóalapról és 6,3 millió forint adó befizetéséről adott számot.

A legtöbb jövedelme Pintér Sándornak volt, a belügyminiszter összevont adóalapjának összege meghaladta az 1,6 milliárd forintot; külön adózó jövedelme után több mint 400 millió forint adót fizetett. (Külön adózó jövedelemnek számít a többi között az árfolyamnyereség, a kamatjövedelem és az osztalék.)

Martonyi János külügyminiszter összevont adóalapja 43,5 millió forint volt, míg külön adózó jövedelmének összege 72,2 millió. Ezek után 5,7, illetve 18 millió forint adót fizetett. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter mintegy 21 millió forintos adóalapról számolt be, amely után hozzávetőleg 6 millió forint adót fizetett. Fellegi Tamás fejlesztési miniszter összevont adóalapjának összege 12,9 millió forint volt; ez után 3,4 millió forint adót fizetett, míg 22,3 forintos külön adózó jövedelme után 5,5 forintot.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter 5,8 millió forint, Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter pedig 4,6 millió forint személyi jövedelem adót fizetett, és 9 ezer forint, az összevont adóalap adóját csökkentő adókedvezményről is számot adott.

A kormánytagoknak a központi államigazgatási szervekről, valamint a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvényben foglalt kötelességük, hogy szja-bevallásuk egyes adatait közzétegyék.

  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter