Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Obama elnök Thomas Perezt jelölte munkaügyi miniszternek

Barack Obama amerikai elnök hétfőn Thomas Perezt jelölte kormánya új munkaügyi miniszteréül, miután az előző miniszter, Hilda Solis januárban lemondott tisztségéről.

A tárcavezető-jelölt kinevezését a szenátusnak is jóvá kell hagynia. Perez 2009 óta az igazságügyi minisztérium emberi jogi részlegét vezette, amely egyebek között az állítólagosan tisztességtelen jelzálog-hitelezés áldozatai és a bankok között próbálta megtalálni a kiegyezés lehetőségét. Perez emellett fellépett az embercsempészés ellen, és támogatta a veteránok jogait.

A The Wall Street Journal hétfőn felhívta a figyelmet: a jelölés két héttel azután történt meg, hogy egy belső vizsgálat szakmai szabálytalanságokat állapított meg az emberi jogi részleg választási csoportjánál.

Pereznek republikánus képviselők szerint emellett köze volt ahhoz, hogy az igazságügyi tárca nem csatlakozott egy a minnesotai St. Paul ellen benyújtott magánkeresethez, amely szerint a város vezetése csalást követett el a szövetségi lakásalapok felhasználásakor.

A republikánus szenátorok a második Obama-kormány vezető tisztségviselőinek kinevezése során eddig Chuck Hagel védelmi miniszter és John O. Brennan kinevezésével kapcsolatban támasztottak nehézségeket. A külügyi tárca egyik esélyeseként számon tartott Susan Rice ENSZ-nagykövet az őt ért ellenzéki támadások miatt már a kiválasztási stádiumában visszalépett a jelöléstől.

Az igazságügyi tárcánál betöltött állása előtt Thomas Perez Maryland állam munkaügyi hivatalát vezette. Az előző munkaügyi miniszter, Hilda Solis januárban mondott le.
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter