Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Obama elnök Thomas Perezt jelölte munkaügyi miniszternek

Barack Obama amerikai elnök hétfőn Thomas Perezt jelölte kormánya új munkaügyi miniszteréül, miután az előző miniszter, Hilda Solis januárban lemondott tisztségéről.

A tárcavezető-jelölt kinevezését a szenátusnak is jóvá kell hagynia. Perez 2009 óta az igazságügyi minisztérium emberi jogi részlegét vezette, amely egyebek között az állítólagosan tisztességtelen jelzálog-hitelezés áldozatai és a bankok között próbálta megtalálni a kiegyezés lehetőségét. Perez emellett fellépett az embercsempészés ellen, és támogatta a veteránok jogait.

A The Wall Street Journal hétfőn felhívta a figyelmet: a jelölés két héttel azután történt meg, hogy egy belső vizsgálat szakmai szabálytalanságokat állapított meg az emberi jogi részleg választási csoportjánál.

Pereznek republikánus képviselők szerint emellett köze volt ahhoz, hogy az igazságügyi tárca nem csatlakozott egy a minnesotai St. Paul ellen benyújtott magánkeresethez, amely szerint a város vezetése csalást követett el a szövetségi lakásalapok felhasználásakor.

A republikánus szenátorok a második Obama-kormány vezető tisztségviselőinek kinevezése során eddig Chuck Hagel védelmi miniszter és John O. Brennan kinevezésével kapcsolatban támasztottak nehézségeket. A külügyi tárca egyik esélyeseként számon tartott Susan Rice ENSZ-nagykövet az őt ért ellenzéki támadások miatt már a kiválasztási stádiumában visszalépett a jelöléstől.

Az igazságügyi tárcánál betöltött állása előtt Thomas Perez Maryland állam munkaügyi hivatalát vezette. Az előző munkaügyi miniszter, Hilda Solis januárban mondott le.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Nagy-Britannia ismét komoly korlátozásokra kényszerül a járvány miatt

Részleges, elsősorban a vendéglátószektor működését érintő korlátozásokat jelentett be Boris Johnson brit miniszterelnök az új típusú... Teljes cikk

Csökkent a munkanélküliség Szlovákiában

Ha kevéssel is, de júliushoz képest augusztusban tovább csökkent a munkanélküliek száma. Teljes cikk

Robotokkal pótolják a hiányzó munkaerőt a tokiói boltokban

A megoldással a járvány elleni védekezést is segítik. Teljes cikk