Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 éve

Orbán: A kormány kitart a közmunka mellett

A miniszterelnököt nem érdeklik a tudós elemzések, hogy a közmunka jó-e. A kormány ki akar tartani mellette értelmiségi és gazdaságfilozófiai viták nélkül, mondta a kormányfő Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) évértékelőjén, írja az Index.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a faluból nézve egyszerűbb az élet, tisztábban látják a gazdaságot, ezért nincs szükség a bonyolult érvelésekre. Ahogy annak is hangot adott, hogy Magyarország agrár ország és az is marad.

A kivitel harmadát keletre kellene irányítani nyugat helyett - vélekedik. Ugyanakkor elkeseríti a miniszterelnököt, hogy alacsony a magyar hozzáadott érték az exportált termékeinkben, de ebben is igyekeznek változást elérni, írja az Index.

Az nem is meglepő, hogy a "munkaalapú társadalom" mellett a voksát letevő Orbán felszólalt az alapjövedelem ellen is, ami szerinte mindent tönkretenne, úgyhogy válhat kormányprogrammá.

Nyilvános vendégmunkásprogram nem lehet Magyarországon, jelezte. De a cégeket bátorítják, hogy hozzák be a vendégmunkásokat, de csak átmenetileg. Mert az összes alacsony képzettséget igénylő, alacsonyan fizetett munkát - a miniszterelnök szerint - nem jó, ha ők végzik, mert akkor a magyar kevesebbet dolgozna, ez pedig "nemzetstratégiailag" nem célravezető.
Follow hrportal_hu on Twitter