kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 15 éve

Orbán: Európa a munkahelyek megvédése felé fordul

Egész Európa a munkahelyek megvédése, a gazdasági növekedés, valamint a kis- és középvállalatok támogatása irányába fordul - állapította meg Orbán Viktor csütörtökön Brüsszelben.

A Fidesz elnöke, az Európai Néppárt alelnöke elmondta: olyan dokumentumot fogadtak el, amely a pénzügyi válság kérdésében, a reálgazdaságra gyakorolt hatások csökkentését vagy megelőzését célzó teendők közt első helyre teszi a munkahelyek megvédését.

"Egyértelműen kimondta az Európai Néppárt, hogy megszorításokkal nem lehet kivédeni az ajtón kopogtató válságot, csak gazdasági növekedéssel" - mondta.
Európa minden országában jelentős növekedésélénkítő csomagokat kell elfogadni, amelyek középpontjában a kis- és középvállalkozások megerősítése áll, annak érdekében, hogy ne kelljen leépíteni a működésüket, és ne kelljen elbocsátaniuk embereket - ismertette Orbán az Európai Néppárt dokumentumát.
"Ez az európai válságkezelés útja, ezen érdemes járni" - tette hozzá. Szerinte minden válságkezelés nemzeti karakterű, de mindegyikben vannak közös elemek, és az iránya mindegyiknek azonos, a gazdasági növekedés.

Orbán szerint Magyarország rossz úton jár, mert egyetlen európai országként megszorításokat alkalmaz, és nem fordít kellő figyelmet a gazdasági növekedésre.
"Ennek az alapvető oka, hogy Magyarország nem tud kitörni a hazugságból" - vélekedett. Szerinte "amíg nincs őszinte számvetés a helyzettel, amíg a kormányzat nem hajlandó egyenesen beszélni, addig csak rossz válságkezelési megoldások születhetnek, márpedig a kormányzat egyértelműen valótlanságokat állít".

"A magyar gazdaságnak nem az a baja, hogy világgazdasági válság tört ki, hiszen egyetlen ország sem került az EU-n belül olyan helyzetbe, mint Magyarország" - mondta Orbán Viktor. Szerinte a magyarországi bajok gyökere a rossz kormánypolitika, amely megbukott, és ezt el kellene ismerni.

"Ha nem értjük meg, hogy nem a világgazdasági válságot kell kivédeni, hanem az elrontott kormánypolitikát kell kijavítani, addig nincs kölcsönös bizalom" - jelentette ki a Fidesz elnöke, hozzátéve: nemcsak a politikusok között nincs bizalom, "hanem az emberek és a politikusok között sem".
A legnagyobb ellenzéki párt vezetője szerint "ahhoz, hogy el tudjunk rugaszkodni ebből a helyzetből, ahhoz kell egy közös alap, az újrakezdés közös alapja, és ehhez a bizalmat helyre kell állítani".

Orbán az újságíróknak beszámolt arról is, hogy az Európai Néppárt vezetősége még a nap folyamán remélhetőleg úgy dönt: 2009 novemberében Budapesten tartják meg az Európai Néppártnak az európai választásokat értékelő kongresszusát.
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Robotika, drónok, MI, kibertámadás, élményautózás - idén is sok izgalmat tartogat a Lányok Napja

Április 25-én rendezi meg a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) a Lányok Napja elnevezésű programot, amelyre immáron 13. alkalommal várják a... Teljes cikk

Ma rendezik a Logisztika Napját

Ma rendezik a hazai ellátási lánc szakma egyik legnagyobb, országos eseménysorozatát, a Logisztika Napját - tájékoztatta az MTI-t a a szervező Magyar... Teljes cikk

Nagy Márton: jövőre újraindul a gazdasági növekedés, a munkaerőpiac is megmozdult

Jövőre újraindul a gazdasági növekedés: az idei 2,5 százalék után 2025-ben 4,1 százalékos bővülést várnak - mondta a nemzetgazdasági miniszter... Teljes cikk