Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Orbán: Európa a munkahelyek megvédése felé fordul

Egész Európa a munkahelyek megvédése, a gazdasági növekedés, valamint a kis- és középvállalatok támogatása irányába fordul - állapította meg Orbán Viktor csütörtökön Brüsszelben.

images

A Fidesz elnöke, az Európai Néppárt alelnöke elmondta: olyan dokumentumot fogadtak el, amely a pénzügyi válság kérdésében, a reálgazdaságra gyakorolt hatások csökkentését vagy megelőzését célzó teendők közt első helyre teszi a munkahelyek megvédését.

"Egyértelműen kimondta az Európai Néppárt, hogy megszorításokkal nem lehet kivédeni az ajtón kopogtató válságot, csak gazdasági növekedéssel" - mondta.
Európa minden országában jelentős növekedésélénkítő csomagokat kell elfogadni, amelyek középpontjában a kis- és középvállalkozások megerősítése áll, annak érdekében, hogy ne kelljen leépíteni a működésüket, és ne kelljen elbocsátaniuk embereket - ismertette Orbán az Európai Néppárt dokumentumát.
"Ez az európai válságkezelés útja, ezen érdemes járni" - tette hozzá. Szerinte minden válságkezelés nemzeti karakterű, de mindegyikben vannak közös elemek, és az iránya mindegyiknek azonos, a gazdasági növekedés.

Orbán szerint Magyarország rossz úton jár, mert egyetlen európai országként megszorításokat alkalmaz, és nem fordít kellő figyelmet a gazdasági növekedésre.
"Ennek az alapvető oka, hogy Magyarország nem tud kitörni a hazugságból" - vélekedett. Szerinte "amíg nincs őszinte számvetés a helyzettel, amíg a kormányzat nem hajlandó egyenesen beszélni, addig csak rossz válságkezelési megoldások születhetnek, márpedig a kormányzat egyértelműen valótlanságokat állít".

"A magyar gazdaságnak nem az a baja, hogy világgazdasági válság tört ki, hiszen egyetlen ország sem került az EU-n belül olyan helyzetbe, mint Magyarország" - mondta Orbán Viktor. Szerinte a magyarországi bajok gyökere a rossz kormánypolitika, amely megbukott, és ezt el kellene ismerni.

"Ha nem értjük meg, hogy nem a világgazdasági válságot kell kivédeni, hanem az elrontott kormánypolitikát kell kijavítani, addig nincs kölcsönös bizalom" - jelentette ki a Fidesz elnöke, hozzátéve: nemcsak a politikusok között nincs bizalom, "hanem az emberek és a politikusok között sem".
A legnagyobb ellenzéki párt vezetője szerint "ahhoz, hogy el tudjunk rugaszkodni ebből a helyzetből, ahhoz kell egy közös alap, az újrakezdés közös alapja, és ehhez a bizalmat helyre kell állítani".

Orbán az újságíróknak beszámolt arról is, hogy az Európai Néppárt vezetősége még a nap folyamán remélhetőleg úgy dönt: 2009 novemberében Budapesten tartják meg az Európai Néppártnak az európai választásokat értékelő kongresszusát.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Létrejön a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács

Fővárosi Érdekegyeztető Tanács (Főét) létrehozásáról döntöttek a képviselők a Fővárosi Közgyűlés ülésén, a háromoldalú... Teljes cikk

Izer Norbert szerint egyszerűsíti az adórendszert az új társadalombiztosítási törvény

Egyszerűsíti az adórendszert, csökkenti a közterheket és segít az adóelkerülők kiszűrésében a szerdán délelőtt elfogadott új... Teljes cikk

Januártól ingyenesen utazhatnak a fővárosi álláskeresők a BKV járatain

Ingyenesen utazhatnak januártól a budapesti álláskeresők a fővárosi közösségi közlekedés járatain - döntött a Fővárosi Közgyűlés. Az... Teljes cikk