Szerző: Molnár Marianna
Megjelent: 5 éve

Orosz Vivien, a Mol-csoport stratégiai HR-vezetője

Orosz Vivien
Orosz Vivien 2013 júniusa óta vezeti a Mol-csoport stratégiai HR területét, feladata a nyugat- illetve közép-európai régiótól Oroszországon át a Közel-Keletig a vállalat munkatársainak és a vállalat szervezetének fejlesztése, valamint a stratégiai programok irányítása.

Karrierjét a Budapest Airport HR-specialistájaként kezdte 2003-ban, ahol a következő években a képzés-fejlesztést irányította és HR Business Partnerként dolgozott.

2008-ban csatlakozott a Coca-Cola Magyarországhoz mint HR-menedzser, ahol a szervezetfejlesztés mellett a sales és marketing, területért volt felelős, több mint 650 ember tartozott hozzá. Vivien a vállalat belső kommunikációjának kialakításában is részt vett, miközben 2009-ben humán erőforrás szakon szerzett diplomát a Corvinus Egyetemen.

2011 után a Vodafone Magyarországnál, illetve a Vodafone szolgáltató központjánál a Centre of Excellence vezetője volt, illetve később csatlakozott az Unileverhez, ahol HR-vezetőként az igazgatótanács tagja lett.

Jelenlegi munkahelye, a Mol-csoport közel 40 országot és 30 ezer munkavállalót fog össze, Budapesten működő 600 fős Head Office-szal. A cégnél az általa vezetett stratégiai HR magában foglalja a kompetenciák kialakítását, mérését, fejlesztését, a tehetség menedzsmentet, sokszínűséget, teljesítmény menedzsmentet, vezetőfejlesztést, szervezetfejlesztést, tehetségek felkutatását és számukra speciálisan kialakított programokat, a keresés és kiválasztási stratégiát, employer brandinget, munkavállalói elégedettség mérést, trainee programot, a karrier menedzsmentet és utódlási tervek összehangolását, változás menedzsmentet és az onboarding aktivitást, illetve mindezek koordinálását az összes országban.

Orosz Vivien azt vallja, hogy a HR-nek mint támogató funkciónak az üzleti eredményekre kell összpontosítania. A HR célja az, hogy a szervezetet egyre stabilabbá és jövedelmezőbbé tegye.

„Nagy kihívás és sok feladat áll előttünk, de számomra személyesen is nagyon megtisztelő volt a felkérés a pozícióra, mert azt gondolom, hogy a vállalati sikeresség kulcsa a kompetenciafejlesztés, amely ma már messze nem tréningeket jelent. A Mol-csoport elkötelezett a munkavállalók fejlesztésében, a tehetségek megtalálásában és megtartásában. Komoly erőket mozgósítunk annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabb módon támogassuk az üzletet, fejlesszük kollégáinkat, így biztosítva a cégcsoport vállalati eredményeit” – mondta Orosz Vivien.

„Szabadidőmben igyekszem a lehető legtöbb időt a kutyáimmal tölteni, illetve gyerekkorom óta rajongok a könyvekért, nagyon szeretek olvasni” – teszi hozzá.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter