Megjelent: 10 éve

Országos képzéssorozat indul időseknek

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatásával idén januárban országos képzéssorozat indul Idősek Akadémiája címmel - tájékoztatott a tárca sajtóosztálya.

A képzés célja, hogy a Parlament által elfogadott Idősügyi Nemzeti Stratégiát és az abban megfogalmazott új, időspolitikai szemléletet a társadalom széles körével megismertesse.

Ennek érdekében első lépésként közel 4500 olyan idős vagy idősekkel foglalkozó egyén oktatása kezdődik meg, akik szűkebb környezetük meghatározó személyiségei, így a megszerzett tudást továbbadhatják közösségük tagjainak. Az Idősek Akadémiája országos hálózatként minden megyében, összesen 22 helyszínen indít képzéseket, megyénként jellemzően 200 fő részvételével.

Az Idősügyi Nemzeti Stratégiát tavaly ősszel 323 igen szavazattal fogadta el a Parlament. A dokumentum az idősügy jelenlegi helyzetéből kiindulva, 25 éves távlatban határozza meg a korszerű időspolitika irányát és az ahhoz szükséges fejlesztési területeket. A Stratégia állami, társadalmi, politikai és egyéni szinten határozza meg a fejlesztendő területeket, a benne foglaltak megvalósítása a társadalom valamennyi csoportját érinti a fiataloktól a nagyon idősekig egyaránt. A 2034-re kitűzött célok eléréséhez szükséges cselekvési tervek előkészítésében az Idősek Akadémiája hallgatói is szerephez jutnak.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter