Megjelent: 14 éve

Ötszáz mérnökpalánta vett részt a Bosch toborzónapján

Tíz felsőoktatási intézmény 500 diákja vett részt a Bosch csoport szeptember 11-i toborzónapján, a Hungaroringen, immár másodszor - áll a lapunknak eljuttatott közleményben.

images

A Tiéd a pálya! elnevezésű, egész napos rendezvényre a hallgatókon kívül az intézmények oktatói, tanárai is meghívást kaptak. A toborzónap egyik legfontosabb célja az volt, hogy a Bosch közelről, élményszerűen mutassa be a vállalatnál kínálkozó karrierlehetőségeket a végzősöknek és a szakirány választás előtt álló hallgatóknak. A rendezvényt Dr. Garamhegyi Ábel, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium szakállamtitkára nyitotta meg.

A Bosch évek óta elkötelezett híve a hazai műszaki felsőoktatás támogatásának és az autóipari szakirányok népszerűsítésének. A vállalat kiemelten fontosnak tartja, hogy a képzés lépést tudjon tartani a piac igényeivel, ezért évről-évre jelentős összegeket fordít a műszaki oktatásban élenjáró intézmények támogatására. Jól példázza ezt, hogy 2007-ben a Bosch egy autóelektronika labort és egy képfeldolgozó készüléket adott át a BME részére, ahol gépész- és villamosmérnök hallgatók egyaránt gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek. Az idei évben a vállalatcsoport 75 millió forinttal támogatta a BME-t, és további intézmények támogatását tervezi még ebben az évben.


A Bosch hisz az új nemzedékben és tesz is értükDr. Garamhegyi Ábel, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium szakállamtitkára a toborzónap kapcsán így fogalmazott: "A Bosch évek óta komoly szerepet vállal a magyarországi műszaki felsőoktatás fejlesztésében. Erre a szerepvállalásra szükség is van, mert önmagában a munkahelyteremtés nem elég. Ha nincsenek megfelelően képzett, gyakorlatorientált szakemberek, csak üresen kongó csarnokokat, gazdátlan tervezőasztalokat kapunk. A munkára képesítés és a munkára ösztönzés elengedhetetlen feltétele annak, hogy egyre többen járuljanak hozzá az ország gyarapításához, teremtsenek maradandó, külföldön is elismeréssel fogadott értéket."

Az egyetemek, főiskolák támogatása a Bosch számára egy hosszú távú, de garantáltan megtérülő befektetést jelent, hiszen a friss diplomások legjobbjai remélhetőleg a cégnél kamatoztatják megszerzett tudásukat. Thomas E. Beyer, a Bosch csoport magyarországi képviselője köszöntőjében elmondta: "Az elmúlt évben közel 300 pályakezdő és fiatal diplomás szakember felvételére került sor a Bosch magyarországi vállalatainál. A felsőoktatási intézményekkel való példaértékű együttműködéseink kapcsán nagy számban tudunk pályakezdő egyetemisták számára gyakorlati, illetve munkalehetőséget biztosítani".


Százával vár mérnököket a BoschA vállalat 2008 decemberig 450 főt szeretne foglalkoztatni a Bosch Budapesti Fejlesztési Központban, valamint 550 főre kívánja növelni a legnagyobb, hatvani autóelektronikai gyárában foglalkoztatott mérnökeinek számát. Emellett egyéb, magasan kvalifikált szellemi munkaerőt igénylő területekre, technikusokra és betanított munkásokra is állandó a kereslet. A Bosch komoly hozzáadott értéket képviselő termékeket fejleszt és gyárt, melyek színvonala hosszú távon csak akkor garantálható, ha valóban a legfelkészültebb mérnökökkel dolgozik. A vállalathoz bekerülő mérnökök komoly szakmai kihívásokra és biztos perspektívára számíthatnak a Bosch csoport magyarországi leányvállalatainál.
A Bosch a Hungaroringen rendezett egész napos eseményen szórakoztató és tartalmas programok segítségével ismertette meg a diákokat a vállalat legújabb fejlesztéseivel, és a cég által kínált karrierlehetőségekkel.

A látogatók a Hungaroring Allianz Vezetéstechnikai Centrumában ügyességüket és lélekjelenlétüket tesztelhették a veszélyes közlekedési helyzeteket is szimuláló tanpályákon. A diákok és oktatók egy valódi BMW versenyautón próbálhatták ki, vajon megállnák-e a helyüket a boxutcában: a kerékcsere versenyen élethű körülmények között, valódi Forma 1-es technikai eszközök segítségével tehették próbára gyorsaságukat. A Pryma, Istvánko, Spindler rallycsapat az országos és nemzetközi bajnokságokon szerzett élményeit osztotta meg a hallgatósággal. A Szalai Dakar Team egy sivatagi terepre felkészített kamiont és versenyautót is hozott magával. A nagypályán a vállalkozó kedvűek profi versenyzők mellett ülve száguldhattak végig a Hungaroringen. A rendezvényt 5 órakor az Irigy Hónaljmirigy együttes koncertje zárta.

Az eseményen szinte minden hazai műszaki felsőoktatási intézmény képviseltette magát. A Bosch toborzónap programjain 500 diák és 50 oktató vett részt, a legtöbben a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatói közül érkeztek. Thomas E. Beyer az eseménnyel kapcsolatban így fogalmazott: "Cégünk hosszú távra tervez, már most a jövőre gondolunk. A mai napon azokat az embereket kerestük, akik 2015-ben a vállalat vezetői lehetnek."
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16CX-Ray elégedettségfelmérés online workshop A munkahelyi hatékonyság az elégedett kollégákkal kezdődik! Skálázható, szűrhető eredmények - tudd meg, munkatársaid szerint, mik a valóban égető problémák! Részletek Jegyek
  • 2023.02.23CX-Ray teljesítményértékelés online workshop Miért fontos a TÉR? Az egyértelmű egyéni és csapat célok és a folyamatos visszajelzés az elkötelezettséget és motivációt kiemelten meghatározó tényezők. Részletek Jegyek
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek