Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Pálinkafőzés közalkalmazotti jogviszonyban

Pálinka forgalmazásával tervezi kiegészíteni költségvetését Bükkösd - mondta a település független polgármestere az MTI-nek pénteken.

Budai Zsoltot azért kereste meg az MTI, mert az önkormányzat augusztusban állást hirdetett pálinkafőző, gyümölcspálinka-gyártó munkakör betöltésére közalkalmazotti jogviszonyban. A polgármester elmondta, két évtizedes hagyománya van Bükkösdön az önkormányzati fenntartású pálinka-bérfőzőüzemnek, a korábbi főzőmester azonban a nyáron elhagyta a település üzemét, ezért kerestek, és mára találtak új alkalmazottat.

"Egy, az önkormányzatnak pluszforrást biztosító, profitorientált, kisebb bérfőzdét üzemeltetünk, elsősorban a környéken élő gyümölcstermelők kiszolgálására. Mivel a vállalkozásokkal szemben nem törekszünk extra haszonra, nyomott áron tudunk dolgozni, így közkedvelt a környéken a főzdénk" – fogalmazott Budai Zsolt, aki hozzátette: az üzem éves árbevétele 10 millió forint körül alakul, profitja pedig ennek töredéke.

Az elképzelések szerint az évente átlagosan 20 ezer liter ötvenfokos pálinkát előállító üzem segítségével a jövőben a bükkösdi önkormányzat saját pálinkát is készítene. "Tervünk, hogy kereskedelmi főzdévé váljon üzemünk, hiszen így megjelenhetnénk a helyi termékek piacán. Az ehhez szükséges gyümölcsöt is mi termelnénk; az önkormányzat például a Start Munka Program keretében ősszel egy egyhektáros körteültetvényt is telepít” – mondta a Mecsek nyugati lábánál, dombok között fekvő falu első embere.

A saját főzdéről és a majdani saját pálinka kereskedelmi forgalmazásáról Budai Zsolt azt mondja: meglátása szerint manapság az önkormányzatoknak is egyre inkább saját bevételeiket kell növelniük.

  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Országos Vérellátó Szolgálat: Nem tiltjuk a szájmaszk használatát a dolgozóknak

Az Országos Vérellátó Szolgálat közleménye szerint nem tiltották dolgozóiknak a maszk használatát. Teljes cikk

NAV: Erre kell figyelnie annak, aki fizetés nélküli szabadságon van

Közleményt adott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a fizetés nélküli szabadságon lévő dolgozók számára. Teljes cikk

Így alkalmazkodnak a járvány okozta helyzethez a magyar vállalkozók

Van olyan gyár, ahol a leállás mellett döntöttek, a Pásztói piacon csak 65 éven aluliak árusíthatnak. Teljes cikk