Megjelent: 12 éve

Pályázatokra licitálnak a vállalatvezetők

Nőtámogató Kártya, drámatréning, irodai asszisztens kölcsönzése, ilyen és ezekhez hasonló szolgáltatások és termékek nyerték el pályázatukkal a jogot arra, hogy elinduljanak a 2008. április 6-án megrendezésre kerülő Civil Liciten.

Az induló pályaművekre magyarországi vállalatok vezetői licitálhatnak majd az aukció szabályai szerint. A cél, hogy a civil szervezetek és a cégek együttműködésében folytatódjanak az útjára indított, esélyegyenlőséget előmozdító programok.

Eredményt hirdettek a Civil Licit civileknek kiírt pályázatán, ahol tizenöt olyan értékes szolgáltatást talált a zsűri, melyek vállalati szintű megvalósítása nagyban hozzájárul az esélyegyenlőség megteremtéséhez. A pályázatokat egy független bírálóbizottság bírálta el, melynek tagjai Simonyi Ágnes, a Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézet igazgatója, Czike Klára szociológus, Szikra Dorottya szociálpolitikus és Winkler Nóra műsorvezető voltak.
Az aukción licitálásra kerülő szolgáltatások elsősorban négy fő területre összpontosítanak, így a családi és munkahelyi kötelezettségek összehangolására, a fogyatékos emberek esélyegyenlőségének megteremtésére és munkához jutására, a hátrányos helyzetű és roma esélyegyenlőség kérdésére, illetve egyéb diszkriminációval sújtott társadalmi csoportok segítésére. ű

Izgalmas licit és híres közéleti személyiségek

A civilek pályaműveire magyarországi vállalatok vezetői licitálhatnak majd. A cél, hogy a civil szervezetek és cégek együttműködésében folytatódjanak az útjára indított, esélyegyenlőséget előmozdító programok. A megrendezésre kerülő aukciót az is érdekessé és izgalmassá teszi, hogy a civil szervezetek szolgáltatásait ismert, közéleti szereplők viszik majd licitre. Így vesz részt az akcióban Kecskés Karina, Czutor Zoltán, Für Anikó, Csányi Sándor, Szabó Győző, Ónodi Eszter, Oroszlán Szonja és még sokan mások, a nap két házigazdája pedig Hajós András és Winkler Nóra lesz.

A Civil Licit aukcióra 2008. április 6-án vasárnap délelőtt 10 és délután 17 óra között kerül sor a Millenáris Park Fogadójában, melyre szeretettel várnak a szervezők minden érdeklődőt, kicsit és nagyot egyaránt, hiszen a program során fellép Szalóky Ági és az Alma Együttes, illetve az Ability Park játékait is kipróbálhatják a helyszínre látogatók.

Az esélyegyenlőség megteremtése mindannyiunk ügye

A Civil Licit megvalósításának támogatója az Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda Társadalmi Szolgáltató Kht. (ESZA Kht.) az akcióval szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy az esélyegyenlőség megteremtése nem pusztán az állam, és a civil szervezetek ügye, hanem össztársadalmi kérdés, mindannyiunknak tenni kell ennek előmozdításáért, az elfogadó és befogadó szemlélet kialakításáért.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és az ESZA Kht. lehetőséget kíván teremteni arra, hogy a magyarországi cégek és vállalatok az I. Nemzeti Fejlesztési Terv keretében HEFOP (Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program) és EQUAL (EQUAL Közösségi Kezdeményezés) projekteket megvalósító civil szervezetek jó gyakorlatait, tapasztalatait átvehessék, továbbvihessék.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A Design Terminal indítja el a régió első Virtuális Mentorprogramját

A Design Terminal legfőbb célja most is az, hogy megadja a szükséges lendületet a startupoknak. Teljes cikk

Online programozásversenyt szervez a Neumann Társaság és az ELTE IK

Április 1-ig jelentkezhetnek általános és középiskolás diákok a kibertérben zajló Nemes Tihamér Online Programozási Versenyre három korcsoportban. Teljes cikk

Meghosszabbították az Employer Branding Award 2019 nevezési határidejét

Április 13-ig várják a pályaműveket a munkáltatói márkaépítési gyakorlatokat jutalmazó elismeréshez. Teljes cikk