Megjelent: 10 éve

Personal Hungary, ahol választ kap az új kihívásokra a HR

Egyértelműen felértékelődött az emberekkel, különösen a munkavégzésükkel kapcsolatos tapasztalati tőke. A HR, azaz a humánerőforrás-menedzsment ennek a tudásnak az egyik letéteményese. Az idei Personal Hungary rendezvénysorozat keretében ősszel mind a "HR", mind a "tréneri" szakma megpróbál választ adni az új kihívásokra - egyebek között ezekkel a gondolatokkal ajánlja Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke az őszi HR konferenciát minden résztvevőnek.

2010-ben 2.053 szakmai látogatót vonzott a rendezvény, ahol a Professional Learning Szakkiállítással egy időben és egy helyen 76 kiállító mutatta be termékeit és szolgáltatásait a Syma rendezvénycsarnokában. A programok tekintetében idén különösen színes palettáról gondoskodtak a szervezők, több mint 70 tartalmas előadás, kerekasztal beszélgetés és workshop várja a szakmabelieket, munkajogi, cafeteria, bérszámfejtés, HR-informatika, szervezetfejlesztés, HR-kontrolling, tudás- és tehetségmenedzsment, tréning, képzés és számtalan egyéb aktuális témakörben.

A neves vendégelőadók munkájuk menedzsment kihívásairól számolnak be. Fischer Iván és Ákos után Sztevanovity Zorán Kossuth-díjas zeneszerző-előadó beszél arról, hogyan képes karrierjét egyedül menedzselni. Tóth Krisztina költő-, írónő a magyar kortárs irodalom egyik legaktívabb szerzője egyebek között választ ad a kérdésre, milyen menedzsment feladatokkal is jár a szellemi alkotás, és szakma-e az irodalom.

Zwack Izabella, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatósági tagja egy évszázados, tőzsdén jegyzett családi vállalkozás irányításában találta meg hivatását, a hatodik Zwack generációt képviseli. A résztvevők megtudhatják tőle, hogyan működik az egyik leghíresebb magyar családi vállalat.

A munka új törvénykönyvének legkényesebb pontjaiba pedig Dr. Dudás Katalin és Dr. Horváth István panelbeszélgetéséből nyerhetnek betekintést az érdeklődők.

Ezen kívül a rendezvény 2011-ben is több mint 70 szolgáltató bemutatkozásához biztosít teret. A kiállítók a tréning szektorból, a továbbképzés, eLearning, egyetemi, főiskolai oktatások, MBA programok területéről, nyelviskolák, konferencia és tréning helyszínek, illetve egyéb képzés-fejlesztéssel kapcsolatos területekről mutatják be újdonságaikat.


Gyakorlati fórumok, Action-Zone tréning, Best Practice előadás, MeetingPointA rendezvényen a kiállítók idén is több Gyakorlati fórumon tartanak előadásokat szakmai kérdésekről, íme néhány gondolatébresztő témajavaslat: új trendek az online toborzásban, HR szoftverek, coaching Magyarországon, workflow (munkafolyamat) alkalmazások a HR gyakorlatban, a jövő versenyképességének kulcsa a hatékonyabb HR tevékenység, továbbképzés, felhasználói tapasztalatok a személyügyi informatika terén, személyes hatékonyság - együttműködés - vállalati siker, HR outsourcing.

A kétnapos rendezvény természetesen az "Action-zone tréning" programnak is helyet biztosít, így a látogatóknak lehetősége lesz arra, hogy saját tapasztalataik útján szerezzenek benyomást egy adott területtel kapcsolatban. Néhány kedvcsináló téma: motiváló vezetés, tárgyalástechnika, konfliktuskezelés, ügyfélkezelés, csapatépíŹtés, időgazdálkodás, szerepjáték.

A Best Practice előadás értelemszerűen egy lezárult vagy még folyamatban lévő projekt, mint jó gyakorlat bemutatását célozza meg. A hallgatóság az előadás során több nézőpontból megvilágítva hall a projektről, hiszen az ügyfél és esetlegesen a projektben szereplő szolgáltató partnerek egyaránt nyilatkoznak.

Tapasztalatcserére az idei Personal Hungary-n is lesz lehetőség, a MeetingPoint a "nagy találkozások" helye. A szakkiállítás mindkét napján HR-vezetők oszthatják meg tapasztalataikat egymással, kérhetnek szakmai véleményt egy-egy komplex kérdésben.


Együttműködő szakkiállításokA Professional Learning, Tréning, Képzés-fejlesztés, eLearning Szakkiállítás, a Personal Hungary társkiállítása, a két rendezvény idén negyedszerre nyitja meg kapuit egy időben és egy helyen. A szakkiállítás súlypontjai: tréning, üzleti továbbképzés, e-learning, web alapú képzések, szervezetfejlesztés, továbbá az egyetemek/főiskolák, MBA programok, távoktatási intézmények ajánlatai, nyelviskolák vállalati képzése, konferencia és rendezvényhelyszínek.
  • 2021.10.05Tréning Kerekasztal 2021 Komoly kihívások érték és érik a szervezeteket az utóbbi időszakban. Először a járvány okozta sokk, a vele érkező gazdasági megtorpanás, a home office, hogy szinte minden átkerült a digitális térbe. A helyzet továbbra is konstans változásban van, így szükség van folyamatos, rugalmas alkalmazkodásra. A szervezetek VUCA-környezethez való illeszkedésére, a mostanában egyre inkább teret nyerő hibrid működés kialakítására. Mindehhez a képzéseknek, a tréningpiacnak is alkalmazkodnia kell. Ezért is ül össze újra, egy év kihagyás után a Tréning Kerekasztal Konferencia 2021. október 5-én, a New York Palotában. Részletek Jegyek
  • 2021.10.07Jólét és hatékonyság? Mentálhigiénés nagykövet program! Képzést minden olyan vezetőnek, vezetői csapatnak, akik szeretnének tudatosan, hatékonyságot, jólétet növelni a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.10.12XVIII. Magyar Munkajogi Konferencia – 9 kreditpont A Wolters Kluwer Hungary legnagyobb éves rendezvénye idén válik nagykorúvá. Ezúttal is a megszokott, színvonalas szakmai programokkal és felejthetetlen közösségi élményt ígérve várjuk a munkajoggal foglalkozókat a Dunakanyar szívében. A rendezvényen az ügyvédek és jogtanácsosok 9 kreditpontot szerezhetnek! Részletek Jegyek
  • 2021.10.20Hibrid munkavégzés, távmunka, munkaidő, pihenőidő és egyéb aktuális kérdések a munkajogban Jöjjön el, és tájékozódjon élőben dr. Fodor T. Gábortól a terület egyik jeles szakértőjétől. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter