Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 3 éve

Pokémonokkal toboroz egy magyar IT-cég

A Pokémon Go őrületet kihasználva toboroz új munkatársakat augusztus első hetében a Doctusoft. A kampány alatt a cég a város több pokestopján helyezi el és szponzorálja a pokémonokat odahívó speciális csalikat, ezzel csalogatva oda saját közönségét is, ahol a Doctusoft munkatársai várják őket egy nyereményjátékkal.

images

images

A fejlesztő cég nem csak a jelenleg kialakult játék láz kapcsán döntött a Pokémon Go, mint alternatív toborzási platform mellett, a választás ugyanannyira volt tudatos is. A Pokémon Go alapjául a játék fejlesztői ugyanazt a Google Cloud PlatformTM-ot – a Google felhő alapú fejlesztési platformját – választották, amellyel a Doctusoft is dolgozik számos nemzetközi startup és nagyvállalat számára. Éppen ezért először technológiai érdeklődésből néhány kolléga próbálta ki a játékot. Egy-egy közös pokémonvadászatnak egészen jó hangulata volt, és egy esti pokémon stratégiai megbeszélés közben vetődött fel a toborzás ötlete.

“Kis cégként, egyedi technológiai hozzáértéssel, a jelenlegi IT-t sújtó munkaerő-piaci helyzetben számunkra sem egyszerű az új, megfelelő szakmai tudással rendelkező munkaerő toborzása. Minden olyan kreatív eszközt próbálunk ezen a téren bevetni, mely összhangban van azzal, amit mi cégként, csapatként képviselünk és összeköthet minket a leendő munkatársainkkal. A Pokemon Go projekt a fejlesztőink ötlete volt, 2 munkanap alatt tettük össze a kampányt, és amellett, hogy valós toborzási igények bújnak meg mögötte, egy nagy mókának is szántuk. Az első nap sikere alapján mi magunk is meglepődtünk” – tette hozzá a cég marketing menedzsere, Kovács Bernadett.
Follow hrportal_hu on Twitter