Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Reggelit kaptak a munkahelyükre bringázók

A Bringázz a Munkába! (Bam!) kampány részeként csütörtökön országszerte 38 helyen látták vendégül reggelire a kerékpárosokat - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

A Bam!-kampány legnépszerűbb eseményének, a bringás reggelinek a megvalósításában a kerékpárosklub önkéntesei mellett idén a MÁV, a Nemzeti Környezeti Intézet, az önkormányzatok és különféle cégek is részt vettek.

A MÁV-csoport MTI-hez eljuttatott sajtóközleménye szerint tavaly közel 360 ezer kerékpárjegyet és bérletet vásároltak az utasok. A MÁV az elővárosokból ingázók igényeit figyelembe véve 1000 új tárolót alakított ki az indulási állomásokon és 4000 további kerékpárhely létesítését tervezik - áll a közleményben.

Az NFM és a Magyar Kerékpárosklub által közösen szervezett kampány központi rendezvényén Hizó Ferenc zöldgazdaság-fejlesztésért, klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy a kerékpározás elterjedése hozzájárulhat az energiahatékonyság növeléséhez és a szén-dioxid-kibocsátás csökkenéséhez. A tavalyi kampány során a résztvevők 206 tonna szén-dioxid-kibocsátástól kímélték meg a légkört - tette hozzá.

László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke örömét fejezte ki, hogy a kampány kezdete, április 22-e óta közel 7000 résztvevő regisztrált a Bam!-kampány honlapján.

A Bam!-ot idén tizenharmadik alkalommal rendezik meg április 22-e és május 30-a között. A 2007-ben indított akció lényege, hogy évente kétszer – tavasszal és ősszel – egy öthetes időszakban arra buzdítson minél több magánszemélyt, vállalatot és iskolát, hogy a munkába járáshoz a kerékpárt válassza közlekedési eszközül.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter