kapubanner for mobile
Megjelent: 9 hónapja

Saját fizetését csökkentette egy budapesti orvos, hogy több jusson az asszisztenseinek

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szerint 9500 alapellátásban dolgozó maradt ki a béremelésből.

Saját fizetését csökkentette egy budapesti orvos, hogy több jusson az asszisztenseinek-
images

Csökkentette a saját fizetését egy zuglói háziorvos, mert a két asszisztense nem kapta meg a béremelést, ami az egészségügyi szakdolgozóknak jár – számolt be róla az RTL. Az orvos saját fizetése rovására emelte meg az asszisztensek bérét, mert félő volt, hogy felmondanak.

A bértámogatási rendszer, ami eddig fixen jött, innen hiányzik most ez a plusz 18 százalék, viszont a praxisfinanszírozási rész évek óta változatlan. Semmit sem követ, se inflációt se rezsiemelkedést” – magyarázta az orvos. Egy gyöngyösi háziorvos is hasonló lépésre készül.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szerint 9500 alapellátásban dolgozó maradt ki a béremelésből mert nem tartoznak az egészségügyi szolgálati jogviszony hatálya alá, miközben ugyanazt a munkát végzik ugyanazzal a szakképesítéssel, mint a többi kórházban vagy rendelőben dolgozó asszisztens.

Ők azok, akik után a háziorvosok, fogorvosok nem tudták lehívni, megigényelni az új bérre való átállás összegét. A kamara már május közepén jelezte az államtitkárság felé, hogy ebből komoly bonyodalmak lesznek, és előrevetíti annak a lehetőségét, hogy nem a kollégák nem maradnak az alapellátásban, hanem a járóbeteg ellátás felé, vagy egyéb más területek felé vehetik az útjukat” – nyilatkozta Balogh Zoltán, a kamara elnöke.

A kamara ismét jelezte a problémát az államtitkárságnak. A belügyminisztérium az RTL megkeresésére azt írta: a kormány döntése értelmében a praxisok megkapják a dolgozók béremeléséhez szükséges összeget, valamint visszamenőlegesen a praxistámogatásra is jogosultak lesznek.

 

Mint arról beszámoltunk, hiába kaptak béremelést az egészségügyi szakdolgozók, van, aki 60 ezerrel kevesebbet vihet haza.

 

fotó: unsplash

  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.14Mesterséges intelligencia használata a marketing munkában Képzésünk célja, hogy bemutassuk 2024-ben mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, használata mennyire meg tudja könnyíteni a marketing szakemberek - vagy erre a pályára készülők - munkáját. A képzés során a résztvevő megtanulja, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában. Ezen túl megtanulja, hogy a különböző AI eszközöket milyen stratégiai kombinációban érdemes használni a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Bérpapírjaikkal vonultak a minisztérium elé a felsőoktatási dolgozók

Hankó Balázs államtitkár végül fogadta a szakszervezeti képviselőket. Teljes cikk

Felmérés: Emiatt félnek az állásinterjúktól a dolgozók leginkább

A tíz leginkább szorongást okozó helyzet közül nyolc munkahelyi környezethez kapcsolódik. Teljes cikk

Itt ellenőrizhetjük a leggyorsabban, hogy szabályosan foglalkoztat-e munkaadónk

A NAV telefonos alkalmazásában többek között az adószámla is lekérdezhető. Teljes cikk