Megjelent: 13 éve

Salzburg a bevándorlók kedvence

Egyre többen telepednek le Ausztriában az uniós országokból. Az Osztrák Tudományos Akadémia elemzése szerint tavaly kis híján 18 ezren költöztek Ausztriába az unió tagállamaiból.

Jelentős számmal képviseltették magukat a régi tizennégy Európai Unió országai, legfőképpen Németország. Az újak közül Lengyelország vezeti a listát, onnan 4500 bevándorló érkezett. A világ többi részéből 12 ezren vándoroltak be.

Az unióból érkezett külföldiek zöme az ország nyugati részét választja. Bécset és Linzet is megelőzve, Salzburg a legkedveltebb célállomás a bevándorlók körében, mivel a nagyvárosok közül ott a legmagasabb a bejelentett külföldiek aránya. Az egykori Jugoszláviából 4100-en vándoroltak be tavaly, Törökországból, Bulgáriából és Romániából alig 3440-en. Az országot elhagyó osztrákok száma, a visszatelepülőket is figyelembe véve, öt év alatt 55 ezerrel csökkent.

Népszabadság

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter