Megjelent: 7 hónapja

Sárvári Mariann lett az Év projektmenedzsere

A Projektmenedzsment Világnapjához kapcsolódva immár 21. éve adja át a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla - a magyar projektmenedzsment szervezetek által létrehozott közösség - az Év Projektmenedzsere Díjat. Idén Sárvári Mariann részesült az elismerésben az ELMŰ-ÉMÁSZ áramhálózati vállalatok IT szempontból történő szétválasztásának projektvezetőjeként végzett munkájáért.

images

A projektek hatékony megvalósítása központi kérdéssé vált az egész világon, a rendelkezésre álló források nem végtelenek, ezért felhasználásuk során kitüntetett szerepe van az eredményességnek - mondta a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az Év projektmenedzsere díj 2021 díjátadóján. Rákossy Balázs hozzátette: a projektmenedzsment területén összetettek a feladatok, ezen a területen is azokra a szakemberekre van szükség, akik szakmai tudásukra alapozva jó kereteket adnak a projektek megoldásához és összességében hatékonyabbá teszik a szervezetek működését. A mostani időszakban, amikor a járvány és a világválság következményeivel kell szembenézni, a kormánynak és a gazdasági élet szereplőinek is kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a projektek minél hatékonyabb megvalósítására - mutatott rá.
 
A kompetencia alapú Év Projektmenedzsere Díj elsősorban a pályázó projektmenedzser eredményei, képességei és tapasztalata alapján minősít. A példaértékű eredményeket állítja reflektorfénybe, ezzel is hozzájárulva a magyarországi projektmenedzsment kultúra fejlődéséhez.
 
Az Év Projektmenedzsere díjat Sárvári Mariann, az SPQR Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója kapta a Jupiter Projekt IT projektvezetőjeként végzett munkájáért. A szakember vezetésével valósult meg az ELMŰ-ÉMÁSZ áramhálózati vállalatok IT szempontból történő szétválasztása. A projekt mintegy 160 alkalmazás logikai szeparációját tervezte meg és felelt a biztonságos működésükért. „A jó projektmenedzser érti a vállalati politikát, képes ahhoz igazodni és ennek mentén képviselni a projekt érdekeit. Vezető is egyben, aki tudja, hogy hogyan kell a kollégáit kiváló teljesítményre ösztönözni, motiválni. Jelen van és elérhető a projekttagok számára” - mondta Sárvári Mariann.
 
Az idei Év Projektmenedzsere díj győztese jogot szerez arra, hogy induljon az International Project Management Association (IPMA) nemzetközi megmérettetésén, ahol korábban több hazai szakember végzett előkelő helyen. Egy első, és - a tavalyi díjazottnak köszönhetően - immár három 3. hellyel járultak hozzá projektmenedzsereink a szakma nemzetközi hírnevének növeléséhez.
 
Különdíjat kapott Varga Zoltán, az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs NKft. kiemelt állami beruházások, építési és építőipari terület szakmai koordinációja igazgatója. A szakember korábbana Nemzeti Hauszmann Program projektiroda vezetőjeként a Budavári Palota Déli összekötőszárny és benne a Szent István terem újjáépítéséért és rekonstrukciójáért végzett munkája elismeréseként vehette át a díjat.

A díj fővédnöke, Varga Mihály pénzügyminiszter nevében Rákossy Balázs az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár köszöntötte a díjazottakat.

 

  • 2022.05.26Connect Konferencia Egy szakmai fórum azoknak, akik a vállalaton belül a belső kommunikáció és kultúra fejlesztésért felelnek. Tartalom, csatorna, kultúra és engagement témában mutatja be jó gyakorlataikat és tapasztalatait 45 HR, kommunikációs és marketing vezető. Részletek Jegyek
  • 2022.05.27Lean Fórum – Digitális Transzformáció Konferencia A program kialakítás alatt. A képzésre jelentkezés a jegyek menüpont alatt, vagy a következő telefonszámon: 06-1-201-1237 Részletek Jegyek
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter