Megjelent: 12 éve

Szakmai versenyt rendez diákok számára a Microsoft és a Cisco

A Microsoft és a Cisco december 7. és 8. között rendezte meg a közös EuroSkills-Verseny 2007 elnevezésű vetélkedőjének középdöntőjét, amely egyben az EuroSkills nemzetközi szakmai verseny nemzeti válogatója is.

images

A versenynek csaknem 300 csapat 1200 diákja vágott neki, az első forduló összetett projektfeladatának kiértékelése után pedig a legjobb 25 csapat került a középdöntőbe. A döntőbe bejutott hat csapatból kikerülő legjobb csapat képviselheti Magyarországot a 2008. szeptember 18-20. között Rotterdamban megrendezendő európai döntőn.

A középdöntőt megelőzően a versenyző csapatok feladata egy saját informatikai cég kitalálása, megszervezése és működtetése volt, a 21. század behálózott világában. A résztvevők hálózattervezési és -építési csapatmunkában, fejlesztésben és irodai szoftveralkalmazásokban mérték össze tudásukat. A fő kihívás az elképzelt cégnek otthont adó irodaház hálózatának megtervezése, szervereken és szimulátorokon történő installálása, és a nyitóünnepség megszervezése volt. A középdöntő különlegességét az jelentette, hogy már az első fordulóban profi, cég szintű anyagok születtek.

A zsűri a csapatok mind a négy tagját folyamatosan foglalkoztatta az általuk képviselt területen. A Microsoft specialista a részletes feladatlistának megfelelően Microsoft Small Business Server-t és Windows 2003 Server-t telepített és konfigurált, a Cisco specialista hálózattervezési és -konfigurálási feladatokat végzett a Packet Tracer nevű profi szimulációs szoftverrel, a két Office-os szakember pedig céges weblapot, meghívót és egyéb dokumentációkat készített az elképzelt cég nyitópartijára, továbbá adatelemzést és más irodai szoftverekkel megoldható feladatokat teljesített.

Az egyes csapattagok által végzett feladatok egy része egymásra épült, a zsűri kiemelten értékelte a több csapattag közös munkája nyomán létrejött produktumot. A legjobb hat csapatot az IT Akadémiák és a Cisco Hálózati Akadémiák oktatóiból álló zsűri előre kidolgozott, részletes és egységes pontozási rendszer alapján választotta ki.

Edupress.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter