Megjelent: 11 éve

Szervezetfejlesztés a börtönökben

Megújulhat a hazai büntetés-végrehajtás az operatív programok által. A projektek révén megvalósulhat a szervezetfejlesztés a börtönökben és a fogvatartottak reintegrációja, áll a Világgazdaságban.

Nagy lehetőség a hazai büntetés-végrehajtás számára az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Államreform Operatív Programja (ÁROP) keretében, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) égisze alatt 83,4 millió forintos támogatással megvalósuló kiemelt projekt, mert elindítja a megújulás folyamatát. A projekt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságához (BVOP) tartozó intézetek szervezetfejlesztését szolgálja.

20 százalékos költségcsökkentést terveznek az érintett intézményeknél, és a szervezetfejlesztés hatására általában is javulni fog a büntetés-végrehajtási intézetek működésének hatékonysága és a feladatellátás minősége.

A mostani ÁROP-projekt megvalósítását helyzetfeltáró vizsgálattal kezdték. Ennek eredményeire alapozva fogalmazódnak majd meg a javaslatok a szervezeti átalakítások végrehajtására. Közülük a projekt része a büntetés-végrehajtási intézetek működésének, ellátási láncának racionalizálása is, amelynek során az értékesítési-beszerzési tevékenységekre létrehoznak egy számviteli információs rendszert.

- Abban bízunk, hogy további lehetőségeket nyújt számunkra; alapvetően a 23 ezer fős rendőrség és saját 7 ezer fős állományunk belső ellátását vállalnák a létrejövő közüzemeink - közölte a BVOP gazdasági és informatikai vezetője.

A fogvatartottak reintegrációja szempontjából fontos a harmadik projektjük az ÚMFT Társadalmi Megújulás Operatív Programja (TÁMOP) keretében, amely az oktatásra, kompetencia- és készségfejlesztésre, piacképes OKJ-s képzésekre teremt lehetőséget három régió - Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld - 12 büntetés-végrehajtási intézetében.

A TÁMOP-projekt a társadalomba való viszszailleszkedést segíti a munkaerő-piaci igényekhez és a büntetés-végrehajtás sajátosságaihoz egyaránt illeszkedő, akkreditált szakképzésekkel és tréningekkel.

Világgazdaság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Online programozásversenyt szervez a Neumann Társaság és az ELTE IK

Április 1-ig jelentkezhetnek általános és középiskolás diákok a kibertérben zajló Nemes Tihamér Online Programozási Versenyre három korcsoportban. Teljes cikk

Meghosszabbították az Employer Branding Award 2019 nevezési határidejét

Április 13-ig várják a pályaműveket a munkáltatói márkaépítési gyakorlatokat jutalmazó elismeréshez. Teljes cikk

A gyerekek újra megnézhetik, hol dolgoznak szüleik

A #mutiholdolgozol kampányhoz már több mint 10 cég csatlakozott, és további vállalatok jelentkezését várják. Teljes cikk