Megjelent: 12 éve

Szervezetfejlesztés a börtönökben

Megújulhat a hazai büntetés-végrehajtás az operatív programok által. A projektek révén megvalósulhat a szervezetfejlesztés a börtönökben és a fogvatartottak reintegrációja, áll a Világgazdaságban.

Nagy lehetőség a hazai büntetés-végrehajtás számára az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Államreform Operatív Programja (ÁROP) keretében, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) égisze alatt 83,4 millió forintos támogatással megvalósuló kiemelt projekt, mert elindítja a megújulás folyamatát. A projekt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságához (BVOP) tartozó intézetek szervezetfejlesztését szolgálja.

20 százalékos költségcsökkentést terveznek az érintett intézményeknél, és a szervezetfejlesztés hatására általában is javulni fog a büntetés-végrehajtási intézetek működésének hatékonysága és a feladatellátás minősége.

A mostani ÁROP-projekt megvalósítását helyzetfeltáró vizsgálattal kezdték. Ennek eredményeire alapozva fogalmazódnak majd meg a javaslatok a szervezeti átalakítások végrehajtására. Közülük a projekt része a büntetés-végrehajtási intézetek működésének, ellátási láncának racionalizálása is, amelynek során az értékesítési-beszerzési tevékenységekre létrehoznak egy számviteli információs rendszert.

- Abban bízunk, hogy további lehetőségeket nyújt számunkra; alapvetően a 23 ezer fős rendőrség és saját 7 ezer fős állományunk belső ellátását vállalnák a létrejövő közüzemeink - közölte a BVOP gazdasági és informatikai vezetője.

A fogvatartottak reintegrációja szempontjából fontos a harmadik projektjük az ÚMFT Társadalmi Megújulás Operatív Programja (TÁMOP) keretében, amely az oktatásra, kompetencia- és készségfejlesztésre, piacképes OKJ-s képzésekre teremt lehetőséget három régió - Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld - 12 büntetés-végrehajtási intézetében.

A TÁMOP-projekt a társadalomba való viszszailleszkedést segíti a munkaerő-piaci igényekhez és a büntetés-végrehajtás sajátosságaihoz egyaránt illeszkedő, akkreditált szakképzésekkel és tréningekkel.

Világgazdaság
  • 2021.10.05Tréning Kerekasztal 2021 Komoly kihívások érték és érik a szervezeteket az utóbbi időszakban. Először a járvány okozta sokk, a vele érkező gazdasági megtorpanás, a home office, hogy szinte minden átkerült a digitális térbe. A helyzet továbbra is konstans változásban van, így szükség van folyamatos, rugalmas alkalmazkodásra. A szervezetek VUCA-környezethez való illeszkedésére, a mostanában egyre inkább teret nyerő hibrid működés kialakítására. Mindehhez a képzéseknek, a tréningpiacnak is alkalmazkodnia kell. Ezért is ül össze újra, egy év kihagyás után a Tréning Kerekasztal Konferencia 2021. október 5-én, a New York Palotában. Részletek Jegyek
  • 2021.10.07Jólét és hatékonyság? Mentálhigiénés nagykövet program! Képzést minden olyan vezetőnek, vezetői csapatnak, akik szeretnének tudatosan, hatékonyságot, jólétet növelni a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.10.12XVIII. Magyar Munkajogi Konferencia – 9 kreditpont A Wolters Kluwer Hungary legnagyobb éves rendezvénye idén válik nagykorúvá. Ezúttal is a megszokott, színvonalas szakmai programokkal és felejthetetlen közösségi élményt ígérve várjuk a munkajoggal foglalkozókat a Dunakanyar szívében. A rendezvényen az ügyvédek és jogtanácsosok 9 kreditpontot szerezhetnek! Részletek Jegyek
  • 2021.10.20Hibrid munkavégzés, távmunka, munkaidő, pihenőidő és egyéb aktuális kérdések a munkajogban Jöjjön el, és tájékozódjon élőben dr. Fodor T. Gábortól a terület egyik jeles szakértőjétől. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter