Megjelent: 11 éve

Szociális válságterven dolgoznak Békéscsabán

A családok egyben tartása és a hajléktalanság megelőzése érdekében szociális válságkezelési tervet dolgoz ki Békéscsaba önkormányzata - közölte a város fideszes polgármestere.

Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere szerint a városban a nyilvántartott álláskeresők száma meghaladja a háromezer főt, akiknek megközelítőleg harmada több mint egy éve szeretne elhelyezkedni. A város jelenleg a közfoglalkoztatási tervében meghatározottak alapján 882 főnek biztosít közcélú foglalkoztatást időszakos jelleggel. A polgármester - mint mondta - abban bízik, hogy sikeres pályázatok segítségével további 22 főnek tudnak munkát biztosítani a közmunkaprogramokkal.

A készülő válságkezelési terv segélyezési részében biztosítani kívánják a rászorultak napi étkeztetését, valamint a lakhatáshoz kapcsolódó adósságkezelési szolgáltatást. A válságkezelési terv végleges változatát az önkormányzat közgyűlése várhatóan május hónapban fogadja el.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter