Megjelent: 11 éve

Szociális válságterven dolgoznak Békéscsabán

A családok egyben tartása és a hajléktalanság megelőzése érdekében szociális válságkezelési tervet dolgoz ki Békéscsaba önkormányzata - közölte a város fideszes polgármestere.

Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere szerint a városban a nyilvántartott álláskeresők száma meghaladja a háromezer főt, akiknek megközelítőleg harmada több mint egy éve szeretne elhelyezkedni. A város jelenleg a közfoglalkoztatási tervében meghatározottak alapján 882 főnek biztosít közcélú foglalkoztatást időszakos jelleggel. A polgármester - mint mondta - abban bízik, hogy sikeres pályázatok segítségével további 22 főnek tudnak munkát biztosítani a közmunkaprogramokkal.

A készülő válságkezelési terv segélyezési részében biztosítani kívánják a rászorultak napi étkeztetését, valamint a lakhatáshoz kapcsolódó adósságkezelési szolgáltatást. A válságkezelési terv végleges változatát az önkormányzat közgyűlése várhatóan május hónapban fogadja el.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter