Megjelent: 6 éve

Szórakoztatás, ízléssel

A borús őszi napokat a Munkaügyek című irreality show negyedik évada teszi vidámabbá. A sorozatbéli Jánost alakító népszerű színművésszel, Mucsi Zoltánnal beszélgettünk.

A színházi évad után zajlottak a forgatások. Volt alkalma pihenni a nyáron?

Június 18-án kezdtük meg az új évad forgatását, 42 napon keresztül, erőltetett menetben zajlott az epizódok felvétele. Hétfőtől szombatig dolgoztunk, általában reggel hatos keléssel, este ötig-hatig tartó munkával, aztán néhány órás otthoni készüléssel teltek a hetek. A forgatások és néhány vidéki fellépés után azért augusztus közepétől szeptember elejéig volt módom kicsit a családommal is pihenni.

A Munkaügyeknek immár negyedik évadja indul az ősszel. Meddig jelent színészi kihívást egy sorozatban való szereplés?

A színház, de maga az élet is hosszútávfutás, ami kitartás nélkül nem megy. Azt vallom, hogy ami munkát, szerepet elvállal az ember, azt igyekezzen mindig a legjobb tudása szerint elvégezni. Ebben az esetben sincs ez másképp.

Lehet bírni nevetés nélkül egy ilyen felvételt?

Olyan évad még nem volt, ahol ez sikerült volna! Mindig van olyan őrült jelenet, amikor nem jön össze a felvétel elsőre, sokszor még másodjára, harmadjára sem, egyszerűen szétzuhanunk. Az is előfordul, hogy Márton Istvánnak, a rendezőnknek bizony fel kell emelnie a hangját és meg kell reguláznia a csapatot.

Mekkora stáb dolgozik együtt a színészekkel?Az állandó stábot legalább harminc fő alkotja: kellékesek, világosítók, ruhások, operatőrök dolgoznak együtt a Munkaügyi Hivatal állományával.

János figurájával könnyű volt azonosulnia?

Kellően kidolgozottan kaptam meg a forgatókönyvíróktól ezt a gyógyszerfüggő, szerencsétlen figurát. János nem az én viszonylag nyugodt alkatom, neurotikus alkat, de azért remélem sikerült a "bőrébe bújnom".

Melyik epizód forgatása volt a legemlékezetesebb?

Keverednek már bennem a részek, nem is emlékszem az epizód pontos címére, csak arra, hogy a külső helyszínen, a Moszkva téren forgattunk. Román vendégmunkásokat bírságoltunk, igazi acélos rész volt, emlékezetes maradt az egész stábnak! No, itt is alaposan "szétestünk"!

Vissza szokta nézni magát?

Mindig hagyok magamnak időt, akár egy-két évet is, míg visszanézem a szerepeimet. Ennyi idő távlatából reálisabban tudom értékelni magamat.

A stand up comedy műfajával milyen a viszonya?

Nem igazán az én világom, de sok fiatal műveli tehetséggel.

A Munkaügyek műfaji meghatározása viszont "irreality show". Milyen valóságtartalma van ennek görbe tükröt tartó sorozatnak?

A humornak mindig nagyon jót tesz, ha annak hatására ráismerünk önmagunkra vagy valaki másra, másokra. A jó humor mindig picit fáj is, és nagy dolog, ha ezen túl tudunk lépni, és még önmagunkon is képesek vagyunk nevetni. Persze, a Munkaügyek egy nagyon görbe tükör, de felfedezhetőek azok a viselkedéstípusok, amelyekkel nap mint nap találkozhatunk egy hivatalban vagy bármilyen munkahelyen.

Tudna egy hivatali apparátus tagjaként dolgozni?

Nagyon nem vágynék rá!

Ebben a műfajban nem tud hiányozni a színésznek egy-két komoly, őszinte mondat?

Ennek a sorozatnak a célja a szórakoztatás, itt az egyetlen fontos szempont, hogy ezt jó ízléssel tegyük, reményeink szerint ebben megálljuk a helyünket.

Van módjuk improvizálni?

Nem jellemző, de azért olykor előfordul, hogy valaki saját szájára igazít egy-egy mondatot, vagy van egy jó ötlete, ami beépül a sorozatba. Ilyenkor megbeszéljük a rendezővel és Litkai Gergőékkel, nem is szokott ebből probléma lenni.

Van-e kedvenc komikus színésze?

Többen is vannak: Chaplintől Kabos Gyuláig, Woody Allenen át sokan űzték nagyon magas fokon, valóban művészien ezt a műfajt.

Az irodalomban mely alkotók humoros műveit kedveli?

Karinthyt nagyon szeretem, de Örkény abszurd humora is zseniális, közel áll a szívemhez. De mondom, ne felejtsük el, hogy amiről itt beszéltünk a Munkaügyek esetében nem más, mint televíziós szórakoztatás, ízléssel.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Nagyobb szeletet hasított magának a piacból a WHC

A WHC-csoport felvásárolta a BDO munkaerő-közvetítéssel foglalkozó üzletágát. Teljes cikk

Légy óvatos, ha sok cégtáblát látsz egy ajtón!

Háromszoros felszámolási és ötszörös kényszertörlési arány, ha sok vállalkozás található egy címen. Teljes cikk

Felemás cégstatisztikát mutat a május-június a hazai vendéglátóiparban

Amíg egyesek megszűnnek, mások éppen a piacra lépést tervezik a járvány két hulláma között - derül ki az OPTEN céginformációs szolgáltató elemzéséből. Teljes cikk