Megjelent: 5 éve

Szórakoztatás, ízléssel

A borús őszi napokat a Munkaügyek című irreality show negyedik évada teszi vidámabbá. A sorozatbéli Jánost alakító népszerű színművésszel, Mucsi Zoltánnal beszélgettünk.

A színházi évad után zajlottak a forgatások. Volt alkalma pihenni a nyáron?

Június 18-án kezdtük meg az új évad forgatását, 42 napon keresztül, erőltetett menetben zajlott az epizódok felvétele. Hétfőtől szombatig dolgoztunk, általában reggel hatos keléssel, este ötig-hatig tartó munkával, aztán néhány órás otthoni készüléssel teltek a hetek. A forgatások és néhány vidéki fellépés után azért augusztus közepétől szeptember elejéig volt módom kicsit a családommal is pihenni.

A Munkaügyeknek immár negyedik évadja indul az ősszel. Meddig jelent színészi kihívást egy sorozatban való szereplés?

A színház, de maga az élet is hosszútávfutás, ami kitartás nélkül nem megy. Azt vallom, hogy ami munkát, szerepet elvállal az ember, azt igyekezzen mindig a legjobb tudása szerint elvégezni. Ebben az esetben sincs ez másképp.

Lehet bírni nevetés nélkül egy ilyen felvételt?

Olyan évad még nem volt, ahol ez sikerült volna! Mindig van olyan őrült jelenet, amikor nem jön össze a felvétel elsőre, sokszor még másodjára, harmadjára sem, egyszerűen szétzuhanunk. Az is előfordul, hogy Márton Istvánnak, a rendezőnknek bizony fel kell emelnie a hangját és meg kell reguláznia a csapatot.

Mekkora stáb dolgozik együtt a színészekkel?Az állandó stábot legalább harminc fő alkotja: kellékesek, világosítók, ruhások, operatőrök dolgoznak együtt a Munkaügyi Hivatal állományával.

János figurájával könnyű volt azonosulnia?

Kellően kidolgozottan kaptam meg a forgatókönyvíróktól ezt a gyógyszerfüggő, szerencsétlen figurát. János nem az én viszonylag nyugodt alkatom, neurotikus alkat, de azért remélem sikerült a "bőrébe bújnom".

Melyik epizód forgatása volt a legemlékezetesebb?

Keverednek már bennem a részek, nem is emlékszem az epizód pontos címére, csak arra, hogy a külső helyszínen, a Moszkva téren forgattunk. Román vendégmunkásokat bírságoltunk, igazi acélos rész volt, emlékezetes maradt az egész stábnak! No, itt is alaposan "szétestünk"!

Vissza szokta nézni magát?

Mindig hagyok magamnak időt, akár egy-két évet is, míg visszanézem a szerepeimet. Ennyi idő távlatából reálisabban tudom értékelni magamat.

A stand up comedy műfajával milyen a viszonya?

Nem igazán az én világom, de sok fiatal műveli tehetséggel.

A Munkaügyek műfaji meghatározása viszont "irreality show". Milyen valóságtartalma van ennek görbe tükröt tartó sorozatnak?

A humornak mindig nagyon jót tesz, ha annak hatására ráismerünk önmagunkra vagy valaki másra, másokra. A jó humor mindig picit fáj is, és nagy dolog, ha ezen túl tudunk lépni, és még önmagunkon is képesek vagyunk nevetni. Persze, a Munkaügyek egy nagyon görbe tükör, de felfedezhetőek azok a viselkedéstípusok, amelyekkel nap mint nap találkozhatunk egy hivatalban vagy bármilyen munkahelyen.

Tudna egy hivatali apparátus tagjaként dolgozni?

Nagyon nem vágynék rá!

Ebben a műfajban nem tud hiányozni a színésznek egy-két komoly, őszinte mondat?

Ennek a sorozatnak a célja a szórakoztatás, itt az egyetlen fontos szempont, hogy ezt jó ízléssel tegyük, reményeink szerint ebben megálljuk a helyünket.

Van módjuk improvizálni?

Nem jellemző, de azért olykor előfordul, hogy valaki saját szájára igazít egy-egy mondatot, vagy van egy jó ötlete, ami beépül a sorozatba. Ilyenkor megbeszéljük a rendezővel és Litkai Gergőékkel, nem is szokott ebből probléma lenni.

Van-e kedvenc komikus színésze?

Többen is vannak: Chaplintől Kabos Gyuláig, Woody Allenen át sokan űzték nagyon magas fokon, valóban művészien ezt a műfajt.

Az irodalomban mely alkotók humoros műveit kedveli?

Karinthyt nagyon szeretem, de Örkény abszurd humora is zseniális, közel áll a szívemhez. De mondom, ne felejtsük el, hogy amiről itt beszéltünk a Munkaügyek esetében nem más, mint televíziós szórakoztatás, ízléssel.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Miért ír könyvet egy fejvadász cég vezetője a jövőről?

Beck Zsolt közel 15 éve vezeti a Beck & Partners-t, mely meghatározó szereplője a magyar fejvadász piacnak. A 2019-es év nem csak a szolgáltatásaik... Teljes cikk

3 toborzási tipp, mielőtt elköltjük a pénzt a Facebookon

Nem mindegy, milyen pozícióknál és hogyan vágjunk bele Facebook toborzásba. Kampánycsapatunk 4 éve csak ezzel foglalkozik! Csak az elmúlt... Teljes cikk

5 tipp, az egyszerűbb munkavállalói nyilatkoztatásért

Évente több alkalommal is kérheti a HR a munkavállalók nyilatkozatát... Morgolódnak a kollégák, feszültek a HR-esek… Lehet másképp, mutatjuk a tippeket! Teljes cikk