kapubanner for mobile
Megjelent: 16 éve

Takács Albertet kirúgta Gyurcsány

Bekövetkezett az idei év első minisztercseréje, Takács Albert igazságügyi és rendészeti minisztert menesztette a kormányfő. Az új tárcavezető Draskovics Tibor lesz.

A miniszterelnöki hivatalt vezető miniszter, Draskovics Tibor vezeti hétfőtől az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumot - jelentette be a kormányszóvivő.

Daróczi Dávid kormányszóvivő elmondása szerint a személycserére azért van szükség, mert lezárult a Gyurcsány-kormány második ciklusának első fele. Daróczi elmondása szerint az egészségügyi reform megszavazásával lezárult egy szakasz, és a következő más szerkezetet igényel.

A csere Daróczi szavai szerint nem kormányváltás, hanem kormányszervezet-váltás. Az új rendszerben a "politikacsinálás közvetlenül a miniszterelnök alá tartozik majd", míg az igazgatási és a társadalmi kapcsolatokért a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter lesz majd felelős.

A kormányszóvivő szerint ebben a felállásban olyan emberre volt szükség, aki össze tudja fogni ezeket a különböző tevékenységeket. Daróczi elmondása szerint Gyurcsány Ferenc a továbbiakban nem számít Takács Albert munkájára.

Nem elég hatékony

Takács Albert munkájával már huzamosabb ideje elégedetlen volt a miniszterelnök, aki nem tartotta elég hatékonynak a törvényalkotási munkát. A személycseréről a kormányfő tájékoztatta az MSZP vezetését is.
A kormányfő a Miniszterelnöki Hivatal szerkezetén és a feladatok eddigi elosztásán is változtat, hiszen az itt folyó munkában Draskovics Tibornak kulcsszerepe volt.

Draskovics Tibor a második Gyurcsány-kormányban előbb kormánybiztosként az Államreform-bizottság alelnöke volt, majd tavaly júliustól a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszternek nevezte ki a kormányfő. Korábban Medgyessy Péter miniszterelnök kabinetfőnöke, majd abban a kormányban pénzügyminiszter is volt.

Volt ombudsman is

Takács Albertet Gyurcsány Ferenc nyolchónapnyi miniszterség után mentette fel tisztségéből. Az 53 éves jogász 2001 és 2007 között betöltötte az - azóta már megszűnt - állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese posztot.

Ombudsmanként több alkalommal fellépett a rendőri túlkapások ellen. Gyurcsány Ferenc 2007 júniusában nevezte ki rendészeti miniszterré.

Takács Albert nem adta fel a katedrát, tanszékvezető egyetemi docens a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara Alkotmányjogi Tanszékén, ezen kívül az ELTE ÁJK Alkotmányjog Tanszék és az ELTE BTK Politikaelméleti Tanszék meghívott előadója.

1990-től tanszékvezető főiskolai tanár a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Államigazgatási Karának Államigazgatási Tanszékén is. Oktatási területe a közigazgatási jog, az alkotmányjog és összehasonlító alkotmányjog és az Európa-jog.

  • 2024.06.03Projektmenedzsment képzés A KÉPZÉS CÉLJA: A projektmenedzsment elméletének és gyakorlatának megismertetése a résztvevőkkel. A projektmenedzsment módszereinek begyakorlása példákon és esettanulmányokon keresztül. A résztvevők projektvezetési képességének fejlesztése és felkészítésük projektek önálló, sikeres lebonyolítására. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.05Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit, képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Újra Szűcs Zsuzsanna lett a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke

Közgyűlésén ismét Szűcs Zsuzsannát választotta meg elnöknek a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ). A tagság szavazatai alapján a... Teljes cikk

Vezetőváltás a Central Médiacsoportnál

A Central Médiacsoport folytatja szervezeti átalakulását. Július 1-től csatlakozik a vállalat felsővezetéséhez Petr Bednar, aki korábban Csehország... Teljes cikk