Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Tanulóbarát iskolai együttműködés Zalában

A Humánerőforrás Operatív Program (HEFOP) támogatásával megvalósuló Zala megyei tanulóbarát iskolai együttműködés az előfutára annak a 15 évre előretekintő gyermekesély programnak, amelyet Legyen jobb a gyerekeknek címmel terjesztett a kormány az országgyűlés elé - mondta szerdán Csizmár Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára Zalaegerszegen.

Az elmúlt két évben 191 milliárd forint, 2014-ig pedig további 880 milliárd forint költhető el a HEFOP céljainak megvalósítására, és további 500 milliárd forint fordítható az oktatási, foglalkoztatási és szociális intézmények infrastruktúra fejlesztésére.

A helyi programok az uniós források nélkül nem létezhetnének: ugyanakkor a helyi szervezeteken keresztül juthat csak el a forrás a hátrányos helyzetű gyerekcsoporthoz és a velük foglalkozó pedagógusokhoz. A négy iskolát összefogó, 16 millió forintból megvalósuló zalai program szorosan kapcsolódik a kormány hosszú távú gyermekesély-növelő programjához.

Csizmár Gábor hozzátette: a szakmai tartalom igazán fontos, nem az összeg. A halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekkel speciális módon, más-más módszerekkel, technikákkal kell foglalkozni, a pedagógusnak különböző módszereket kell alkalmazniuk. Ezek a megszokottól eltérő megoldások beépülnek - most ugyan csak a négy iskola - de a későbbiekben a többi iskola világába is, ami a hátrányos helyzetűek munkaerőpiacra kerülése, a felnőttképzés és a szakképzés szempontjából kiemelt fontosságú.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter