Megjelent: 5 éve

Tegye kényelmesebbé a cipőviselést minőségi zoknikkal és kiegészítőkkel!

Komfortérzete a munkavégzés során kiemelten fontos, amit a megfelelő munkavédelmi ruházat és cipő viselésén túl minőségi zoknikkal és egyéb kiegészítőkkel fokozhat.

Mivel a nap nagy részét cipőben tölti, egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire érzi jól magát benne. Hiába a kényelmes, jól szellőző munkavédelmi cipő, ha a hozzá viselt zokni lecsúszik, gyűrődik, ezzel kényelmetlen érzést, hólyagokat, sebeket okozva. 

Milyen szempontok szerint válasszon munkavédelmi cipőt

A munkavédelmi lábbelik elsődleges feladata a láb védelme, biztonsága. Bizonyos iparágakban, munkakörökben, munkakörülmények között fokozott veszélyeknek van kitéve a munkavállalók egészsége, testi épsége. Előírások alapján ezek pontosan meghatározottak, és a védelem jellege is pontosan definiált. A munkavédelmi cipőket szabványos jelöléssel látják el, hogy pontosan az adott munkakörhöz megfelelőt tudja kiválasztani. 

A védőlábbelik számos munkahelyi kockázatra nyújtanak megoldást, így elektromos áramütés, éles, valamint zuhanó tárgyak, robbanásveszély vagy elektrosztatikus kisülés, víznek, hőnek vagy hidegnek való kitettség, hegesztési permet, olvadt fém vagy maró folyadékok érintkezése, egyenetlen talaj ellen. Sok esetben többes fenyegetettség ellen is védelmet nyújtanak. A legtöbb munkavédelmi lábbeli rendelkezik csúszásgátló talppal, hiszen az elcsúszás veszélye szinte minden munkakörben fennáll. A védő lábbeliknél szokásos még a lábujjak védelmében az acél vagy kompozit orrmerevítés, illetve az energiaelnyelő sarokkialakítás. 

A biztonság mellett legalább olyan lényeges szempont a kényelem, hiszen ez kihatással lehet az egyén motiváltságára is. 

Munkavédelmi zoknik és kiegészítők

A munkavédelmi cipők viselési komfortja növelhető megfelelő anyagösszetételű és kialakítású zoknival, és amennyiben a láb egészsége megkívánja, általános és speciális talpbetétek viselésével. Az Épkézláb Munkaruha zokni kínálatában általános és speciális zoknikat, cipővédőket, talpbetéteket talál kedvező áron. 

A magas pamuttartalmú zoknik nemcsak a munkában lehetnek társai, de aktív szabadidős programokhoz is tökéletesek, hiszen a lábizzadás nemcsak kellemetlen, de kényelmetlen is, amennyiben a zokniban csúszkál a láb. 

A rossz látási viszonyok között végzett munka biztonságát különféle jól láthatósági ruházat viselésével növelheti, nem kivétel ez alól adott esetben egy fényvisszaverő csíkkal ellátott zokni sem. 

Az erős igénybevételre kifejlesztett, csúszásmentes szárral kialakított munkazoknik ideális klímát biztosítanak lábainak nagyobb terhelés mellett is, megakadályozzák a zokni csavarodását. 

A speciális lángálló és antisztatikus zoknik ideálisak például az olajipari, hegesztő vagy hasonló munkakörökben dolgozók részére.

A helyes testtartás megőrzése megelőzheti az izomfeszüléseket, izomhúzódásokat, csökkentheti a hátfájást. Ennek, illetve a kényelem érdekében talpbetétek alkalmazása lehet ajánlott.

  • 2023.03.30euChance KLUB Elindult az euChance program, melynek egyik kulcs eleme a networking lehetőséget biztosító euChance KLUB. Szeretettel meghívjuk a 2023-as év első eseményére. 2023. március 30. 9:00-11:00 Nem Adom Fel Kávézó 1086 Budapest, Magdolna utca 1. Részletek Jegyek
  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.10Foglalkoztatás 3.0 Nyissunk együtt a munkaerőpiac új lehetőségei felé! Hogyan lehet sikeres a 3. országból történő toborzás? Milyen munkaerőpiaci problémákat orvosolhatunk vele? Mekkora erőforrást és pénzt igényel a folyamat? Hogyan érdemes belevágni? A HR Portal és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által közösen szervezett Foglalkoztatás 3.0 konferenciának fókuszában az Mt. 2022, év végi EU-s jogharmonizációja, valamint a 3. országbeli munkavállalók foglalkoztatása áll. Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek
További cikkek
Pertársaság létrehozására biztatja az orvosokat a kamara

Az Orvosi Kamara elnöke szerint az orvosokat, akik nem írják alá az új ügyeleti szerződést 5 millió forintig terjedő büntetéssel és a praxisjog... Teljes cikk

Jövőre meglesz az ötezredik milliárdos Magyarországon

2024 végére eléri az 5 ezret azon magyarok száma, akik legalább egymilliárd forint felett rendelkeznek, a magyar dollármilliárdosok száma pedig... Teljes cikk