Megjelent: 5 éve

Tehetségek támogatásáért kapott díjat a GE

A GE elnyerte a „Genius Loci Díj - Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért” elismerést. A cég a 14 éve működő, Nyíló Világ középiskolai tehetséggondozó programért, amelyet eddig 510 millió forinttal támogatott, kapta az elismerést.

Az egyedülálló kétéves képzésben Ózd, Kisvárda, Hajdúböszörmény és Putnok településeiről eddig 675 tehetséges diák vett részt.

Ahogy azt Thomas Edison, a GE alapítója mondta: „A zseni egy százalék ihlet, kilencvenkilenc százalék verejték”. Ez a típusú kitartó munka nem ismeretlen a GE munkatársak számára, különösen, ha a hátrányos helyzetű térségből induló tehetségek támogatásáról van szó. Egyedi regionális tehetséggondozó programunk immár 14 éve segít a Magyarország észak-nyugati régiójából származó diákoknak karrierterveik megvalósításában.

„Hátrányos helyzetű régióból indulni nagy kihívás, és a hátrányt versenyelőnnyé változtatni egyedül szinte lehetetlen” – mondta Szabó Eszter, a GE közép- és kelet-európai régiójáért felelős kommunikációs és Public Affairs igazgatója. „Vannak azonban jó példák. Egyik ilyen az oktatási intézmények, az üzleti és civil szféra, valamint az önkormányzatok összefogása révén létrejött és Északkelet-Magyarországon 14 éve sikeresen működő GE Foundation Nyíló Világ Tehetséggondozó Program.”

A diákok a képzés során jártasságot szereznek az üzleti angol nyelvben, megkezdik saját kapcsolati tőkéjük felhalmozását és fejlesztik üzleti készségeiket, így később, a diploma megszerzése után hozzájárulhatnak a térség fejlődéséhez, integrálva azt a hazai és nemzetközi gazdasági folyamatokba.

A kelet-magyarországi régió középiskolásainak felzárkóztatását célzó kétéves programra pályázat útján lehet jelentkezni. A képzésre elsősorban kilencedik és tizedik osztályos, borsod megyei tanulók jelentkezését várják, akik az írásbeli és szóbeli válogatáson nyújtott sikeres teljesítmény alapján kerülhetnek be a programba.
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter