Tízezer dolgozót tesz lapátra a Boeing"/>
Megjelent: 11 éve

Tízezer dolgozót tesz lapátra a Boeing

Teljes munkaerejének közel hat százalékát, összesen tízezer embert rúg ki idén a Boeing, válaszul a világgazdasági válságra.

A most bejelentett létszámcsökkentést már tartalmazza azt a 4500 fős leépítést, amit az amerikai repülőgépgyártó a hónap folyamán már nyilvánosságra hozott, számol be a BBC News.

A Boeing 2008 utolsó negyedévét 56 millió dolláros veszteséggel zárta, miután az alkalmazottak 58 napos sztrájkja miatt megszakították a repülőgép-kézbesítéseket. 2007 utolsó negyedévét a cég 1,03 milliárd dolláros nyereséggel zárta.

A tízezer fős létszámcsökkentést a vállalat a természetes fluktuációval, nyugdíjazással és elbocsátásokkal kívánja elérni, azonban azt nem hozták nyilvánosságra, hogy a kirúgásokat hol hajtják végre.

Az amerikai vállalatnak 2008-ban sem sikerült megvernie európai riválisát, így tavaly is - immár hatodik éve - az Airbus lett a világ elsőszámú repülőgépgyártója.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter