Tízezer dolgozót tesz lapátra a Boeing"/>
Megjelent: 11 éve

Tízezer dolgozót tesz lapátra a Boeing

Teljes munkaerejének közel hat százalékát, összesen tízezer embert rúg ki idén a Boeing, válaszul a világgazdasági válságra.

A most bejelentett létszámcsökkentést már tartalmazza azt a 4500 fős leépítést, amit az amerikai repülőgépgyártó a hónap folyamán már nyilvánosságra hozott, számol be a BBC News.

A Boeing 2008 utolsó negyedévét 56 millió dolláros veszteséggel zárta, miután az alkalmazottak 58 napos sztrájkja miatt megszakították a repülőgép-kézbesítéseket. 2007 utolsó negyedévét a cég 1,03 milliárd dolláros nyereséggel zárta.

A tízezer fős létszámcsökkentést a vállalat a természetes fluktuációval, nyugdíjazással és elbocsátásokkal kívánja elérni, azonban azt nem hozták nyilvánosságra, hogy a kirúgásokat hol hajtják végre.

Az amerikai vállalatnak 2008-ban sem sikerült megvernie európai riválisát, így tavaly is - immár hatodik éve - az Airbus lett a világ elsőszámú repülőgépgyártója.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter