Megjelent: 6 éve

Több mint 300 embert foglalkoztathatna a cementgyár

A hejőcsabai cementgyár a hosszú vita és pereskedés után, amely a tulajdoni viszonyokat érintette, arra vár, hogy a kormány kiemelt beruházásnak minősítse. Így elindulhatna a termelés, munkahelyeket jelentene, valamint kevesebb cement importra lenne szükség, írja az Origo.

images

A kormánydöntés abból a szempontból fontos, hogy a gyár a hatósági engedélyeket gyorsabban megszerezhesse,és így megkezdhesse működését. 9 milliárd forintos beruházásról van szó, a gyár 344 embert is tudna foglalkoztatni.

A svájci tulajdonú Holcimmal a Magyar Cement Kft húsz évig pereskedett a gyár tulajdonjogáért, a szükséges hatósági engedélyeket – környezetvédelmi, bányászati - azonban a kft még nem kapta meg, ezeket a Holcim elvitte, anélkül pedig nem indulhat be a gyártás.

Origo
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter