Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Több munkanélküli az osztrák idegenforgalomban

A válság miatt Ausztriában megnőtt a munkanélküliség az idegenforgalomban: a Vida turisztikai szakszervezet szerdán ismertetett adatai szerint tavaly 32.569-en voltak állás nélkül a szakmában, 13 százalékkal többen, mint egy évvel korábban.

A válság Felső-Ausztria idegenforgalmi szektorát érintette a legsúlyosabban, itt 23 százalékkal nőtt a munkanélküliség, Stájerországban és Vorarlbergben 15-15 százalékkal.

Eltérően alakult az egyes tartományokban a munkavállalási engedéllyel foglalkoztatott külföldiek száma: összességében 1,4 százalékkal visszaesett 2008-hoz képest, 30.653-ra, de például Stájerországban 6 százalékkal nőtt, Tirolban 5 százalékkal csökkent.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter