Megjelent: 6 éve

Több tízezer dolgozó fizetését fagyasztja be az olajóriás

Befagyasztja alkalmazottai alapfizetését a világ egyik legnagyobb olajvállalatának számító BP idén - tudósít az MTI-Eco alapján a Napi Gazdaság.

Bob Dudley vezérigazgató az alkalmazottaknak küldött belsős üzenetben jelentette be, hogy a kedvezőtlen külső körülmények miatt 2015-ben különböző lépéseket kell hozniuk, többek közt el kell halasztani idén a fizetésemeléseket. A vezérigazgató szerint csak néhány esetben és bizonyos különleges helyzetekben tudnak kivételt tenni.

A kedvezőtlen külső körülmények a kőolaj árának meredek esését jelentik az elmúlt hónapokban, amely miatt több olajipari vállalat is költségcsökkentésre, vagy beruházásainak visszafogására készül.

A BP szóvivője nem közölt részleteket a belsős üzenetről, de a Reuters hírügynökségnek megerősítette, hogy valóban nem terveznek idén fizetésemelést, és erről tájékoztatták a munkatársakat.

Az olajiparban a fizetések jelentős költségtételt jelentenek a vállalatoknak. A BP saját adatai szerint 2013-ban közel 84 ezer alkalmazottjuk volt, és nagyjából 13,6 milliárd dollárt fizettek nekik különböző juttatások formájában.

MTI-Eco/Napi Gazdaság
  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter