Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Tovább kell dolgozniuk a litvánoknak

A litván parlament csütörtökön jóváhagyta a nyugdíjkorhatár emelését.

A tervek szerint 2026-ig fokozatosan egységesen 65 évre emelik az öregségi nyugdíj korhatárát. A nők jelenleg 60, a férfiak 65 éves korban mehetnek nyugdíjba.

Sok más európai országhoz hasonlóan Litvániában is jelentős az államháztartás hiánya, és a kormány megszorító intézkedéseket alkalmaz a kiadások csökkentése céljából.

Az államháztartás hiánya az idén a GDP 5,8 százaléka körül lesz a tervek szerint a tavalyi 8,1 százalékot követően. Litvánia az euró 2014-re tervezett bevezetése érdekében 2012-re 3 százalékra csökkentené költségvetési hiányát.


  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter