Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Tovább nőtt a SZÉP-kártya ügyfelek száma

Széchenyi Pihenő Kártyát (SZÉP-kártya) április elejéig 12.800 munkáltató 423 ezer dolgozója igényelt, a március 20-i adatokhoz képest az ügyfelek száma több mint 19 százalékkal nőtt.

images

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI kérdésére azt közölte, hogy április elején a három kibocsátó, az OTP Bank, a K&H és az MKB összesen 18.200 elfogadóhellyel rendelkezett. Március végén még 15 ezer volt.

Vasárnaptól már minden, a rendszerhez csatlakozott bank POS terminálján elfogadják a SZÉP-kártyákat, a technikai átállás folyamatos. Az NGM egyelőre nem adott információt az Európai Unióval a cafeteria-rendszer elemeiről zajló egyeztetések tartalmáról és lehetséges kimeneteléről, mert azok jelenleg is folynak.

Az Európai Bizottság azt vizsgálja, hogy a béren kívüli juttatások új rendszere megfelel-e a vonatkozó, különösen a letelepedés és a szolgáltatásnyújtás szabadságára irányuló EU-s jogszabályoknak, és a változtatások részletes indoklását kérte a magyar hatóságoktól.

A SZÉP-kártya esetében a kártyakibocsátásnak a és felhasználásának szabályairól szóló rendeletben foglalt feltételrendszerét kérte a bizottság indokolni. Az Erzsébet-utalványnál pedig azzal kapcsolatban várt választ az EU, hogy az utalvány kibocsátása és forgalmazása korlátozza-e a piacot, és amennyiben igen, a korlátozás indokolt mértékű-e.

A kormányzat az írásos megkeresés kapcsán egyeztetéseket kezdeményezett a bizottság illetékes munkatársaival. Az ügy megoldása érekében az előkészítés során több alternatívát mérlegelnek - közölte az NGM.

A minisztérium tájékoztatása szerint a SZÉP-kártya bevezetésével kapcsolatban a beérkezett kifogások leginkább az elfogadóhelyi hálózat kiterjedtségével, illetve a kártyák különböző szolgáltatók által telepített POS terminálokon történő elfogadásának nehézségeivel kapcsolatosak. Mivel a rendszer működtetése a kibocsátó vállalatcsoportok feladata, a technikai jellegű problémák megoldása elsősorban az ő felelősségük. Amennyiben szabályozási oldalról lenne szükség beavatkozásra, azt természetesen megtenné a tárca - közölték, de jelenleg ilyen jellegű problémát nem látnak.
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Szeptemberben stagnált a foglalkoztatás a GKI szerint

A részmunkaidőben foglalkoztatottak aránya 6-7 százalék volt. Teljes cikk

Agrárminiszter: újra vonzóvá kell tenni az agrárszakmákat!

Nagy István agrárminiszter az agrárszakképzés fontosságáról és a szakma jövőjéről beszélt Csongrádon. Teljes cikk

Ezek a cégek a munkahelyen biztosítják az influenzaoltást a dolgozóknak

A koronavírus-járvány második hullámában vagyunk, de közeleg az influenzaszezon is. Több vállalat is a helyszínen biztosítja az influenzaoltást... Teljes cikk